Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Peki şimdi ne olacak?

Peki şimdi ne olacak?

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Borsa artık grafikte kırmızı trend çizgisiyle gösterdiğimiz yükseliş trendinin altında yeni bir yön arayışında. Ancak piyasaların seyrini ciddi anlamda değiştirecek bir haber gelmemesi durumunda önümüzdeki seansların ağırlıklı olarak satış eğilimli geçme riski yüksek. Bu bağlamda destek noktalarına bir miktar daha dikkat etmekte fayda var. Şu an için 53bin 435 – 53 bin 20 ve 52 bin 500 seviyeleri endeks açısından en önemli destek noktaları. Bu destek noktaları arasında ise 52 bin 500 desteğine özellikle dikkat etmekte fayda var. Bu seviyenin altına gelinmesi endeksin teknik görünümün daha da bozulmasına neden olabilecek öneme sahip …”

Endeksin geçtiğimiz haftanı son gününde yaşadığı kararsız seyir dikkat çekici. Birara 52 bin 500 seviyesindeki kritik destek noktasına yönelen endeks yurtdışı kaynaklı haberlerin etkisiyle 52 bin 655 seviyesinden tepki verdi. Tepki hareketinin direnç noktası gösterdiğimiz 54 bin seviyesinin hemen altında kapanış olarak gerçekleşmesi dikkat çekici. Burası önemli… Zira 53 bin 885 – 54 bin aralığı ciddi bir direnç bölgesi konumunda bulunuyor.

Sonuç olarak; borsanın bugün itibariyle 54 bin  - 54 bin 100 bölgesi en çok dikkat edilmesi gereken bölge. Bu noktanın aşılması endeksin 54 bin 519 – 54 bin 911 seviyeleri ara direnç noktaları olmak üzere 55 bin 339 seviyesine doğru bir ivmelenme başlatabilir. Aksi durumda yani 54 bin – 54 bin 100 direnç bölgesinin birkaç deneme sonrasında aşılamaması ise endekste güç kaybını beraberinde getireceğinden ilk aşamada 53 bin 20 ve 52 bin 500 destek bölgelerinin görülme riski artacak… Şu an için ise en önemli destek noktası 52 bin 500 seviyesinde bulunuyor.

Tekrar belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum; endeksin yön arayışı devam ediyor. Borsadaki hareketlerin bu dönemde kısa vadeli olduğu düşünülürse biraz daha fazla dikkat göstermekte fayda var. Bu bağlamda deste ve direnç noktaları özellikle takip edilmeli…

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: twitter.com/MCobanAnaliz

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr sitesi Müdürü

Yazarın Diğer Yazıları