Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Para girişi yaşanırsa 9 bin 912 seviyesi test edilebilir

Para girişinin sürmesi durumunda 9 bin 912 direnci test edilebilir. Salı günü için destek noktaları 8 bin 944 ve 8 bin 512 seviyesi

Bigpara Haber
Kısa vadeli osilatörler aşırı alım bölgesinde bulunmasına rağmen beklentilerle Pazartesi günü ilk seansta 9 bin puana yaklaşan endeks ikinci seansta para girişi ile birlikte yaklaşık bir buçuk ay aradan sonra 9 bin puanın üstünde kapanış yaptı. 11 Eylül’ün ardından yaşanan sert düşüş ile orta vadeli kanal desteğine gerileyen endeks, 7 bin 500 seviyesindeki yatay taban oluşumunun ardından başlattığı çıkış ile yeniden bu kanalın arz çizgisinin oluşturduğu direnç noktasına yaklaştı. Kısa vadeli yükseliş trendi ile 5, 10 ve 20 günlük hareketli ortalamalardan sonra geçen Çarşamba günü 50 günlük hareketli ortalamasını da yukarı doğru kesen endeksin 100 günlük hareketli ortalaması 9 bin 606’da bulunuyor.



Çarşamba günü aşırı alım bölgesinde 5 günlük hareketli ortalamasına aşağı doğru keserek sat sinyali veren stochastic osilatörü bu pozisyonunu sürdürüyor. CCI göstergesi Pazartesi günü yeniden al, sinyali verirken RSI ve MACD’de al görüntüsü veriyor.

Endeksin Salı günü için ilk direnç noktası 9 bin 323’te. 9 bin 892’de bulunan orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisi, para girişi önemli oranda artmadığı sürece pozisyonların realizasyonu yönünde kullanılmalı. Endeksin Salı günü için destek noktaları ise, 8 bin 944’te bulunan kısa vadeli yükseliş trendi çizgisi ile 8 bin 512’deki kanal desteği. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları