Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Para girişi olması durumunda endeks 12 bin 500`ü test edebilir

Haftanın ilk günü düşük işlemle ilk desteğini test eden endeks, ikinci seansta artan işlem hacmiyle yükselerek 12 bin puanın üstünde kapanış yaptı

Bigpara Haber
Geçen hafta 12 bin 438 puan seviyesinden gelen satışları 11 bin 500 desteğinde karşılayan endeks bu haftaya yükselişle başladı. İlk seansta 11 bin 618`e kadar gerileyerek 11 bin 559 kanal desteğine yaklaşan endeks buradan gelen alımların ikinci seansta artması ile birlikte yükseldi ve kapanışını 11 bin 897`de bulunan kısa vadeli yükseliş trendi çizgisi üstünde yaptı.

Endeksin geçen hafta zirveye ulaşılması ile birlikte satış sinyali veren kısa vadeli teknik göstergeleri aşırı alım bölgesinden uzaklaşmasına rağmen bu vadede alım için uygun bölgeye ulaşamadan yeniden yukarı döndü. CCI indikatörü düşüşüne son verirken, Momentum gibi RSI da yukarı dönerek yeniden aşırı alım bölgesine girdi. Bu değişiklikler, bundan sonra yaşanacak kısa vadeli bir çıkışın gücünün zayıf kalacağını gösteriyor. Küçük değişikliklere daha çabuk tepki veren ve kar satışları sırasında aşırı satış bölgesine diğer göstergelere oranla daha çok yaklaşan stochactis göstergesindeki yukarı dönüş ise ilk dirençlerin test edilebileceğini gösteriyor. Kısa vadeli göstergelerdeki bir günlük bu değişiklere karşın orta vadeli teknik göstergeler ise yükseliş görüntüsünü devam ettiriyor.

İlk seansta daha çok yatay bir seyir izleyen endeksin, ikinci seansta 12 bin puanın üstüne yükselişi sırasında işlem hacminin artması ve kapanışın gün içi zirvesine yakın noktadan yapılması, salı günü alış baskılı bir açılış yapılması ihtimalini artırıyor. Endeksin yukarı açılışında ilk direnç noktası son çıkışta test edilen ve 500 günlük basit hareketli ortalamasının da bulunduğu 12 bin 231 seviyesi. Bunun üstünde 12 bin 577`de bulunan yükseliş kanalının arz çizgisinin geçilebilmesi için, işlem hacminin geçen haftaki ortalamaları tutturması gerekiyor. Direnç seviyelerinden gelecek satışlarda destek noktaları; 12 bin 27`deki kısa vadeli yükseliş trendi çizgisi, 11 bin 810`daki 5 günlük hareketli ortalama ve 11 bin 567`deki yükseliş kanalının talep çizgisi. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları