Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Para çıkışı sürüyor. Dirençlerde kar realizasyonu düşünülmeli

Teknik göstergeler para çıkışının devam ettiğini gösteriyor. Orta vadede düşüşün devamı, kısa vadede düzeltme nitelikli tepki alımları olabilir

Bigpara Haber
Endeks hafta başından itibaren üç gün üst üste değer kaybettikten sonra perşembe günü 10 bin 10 bin 450 seviyesine yaklaştıkça gelen tepki alımları ile birlikte günü 20 puanlık artışla 10 bin 614`ten tamamladı. İşlem hacmi önceki güne oranla düşerken, teknik göstergeler para çıkışının devam ettiğini gösteriyor.
Kısa vadeli teknik göstergeler düşüş pozisyonunu korurken aşırı satım bölgesine girmeleri nedeniyle bu vadede kademeli alım yapılabileceğini gösteriyor. Ancak orta vadeli göstergelerin de sat sinyalini sürdürmesi ilk direnç seviyelerinin geçilmesinin zor olduğunu ortaya koyuyor. Endeksin haftanın son işlem günü için ilk destek noktası 10 bin 399`da. Bunun altında orta vadede yüzde 61.8 fibonacci geri alma hedefi olan 10 bin 11 desteği bulunuyor. Direnç noktası ise 10 bin 942`de. Kısa vadeli hareketli ortalamaların yönünün aşağı olması ve hafta başında kısa-orta vadeli hareketli ortalamaları aşağı kesmesi nedeniyle, direnç noktalarında kar realizasyonu düşünülmeli. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları