Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Panik satış yapmaktan kaçınmak gerekiyor

Endeks pazartesi açılışla birlikte 10 bin puanın altını görebilir. Ancak 9 bin 723 aşağı kırılmadığı sürece 10 bin 100 desteği önemini koruyacak

Bigpara Haber
Cuma günü için yaptığımız değerlendirmede kısa ve orta vadeli hareketli ortalamaların birbirine oldukça yaklaştığına dikkat çekerek, bunun gelişmelere bağlı olarak aşağı ya da yukarı doğru başlayacak sert bir harekete uygun zemin hazırladığını belirtmiştik. IMF`le yapılan görüşmelerde yeni toplantı tarihi belirlenememesi negatif baskının gücünü artırınca endeks yüzde 9`luk kayıpla 10 bin 168 puandan kapandı. Seans içinde ise 10 bin 4 puana kadar geriledi.

Cuma akşamı Tütün Yasası`nın veto edilmesi ve Derviş`in ABD temaslarında henüz somut bir gelişme kaydedilememesi nedeniyle endeks pazartesi gününe satış baskısıyla başlayabilir. Oldukça önemli olan 10 bin 100 seviyesi geri çekilmedeki ilk destek noktası. Bunun altında cuma günü ve daha önce de test edilen 10 bin desteği bulunuyor. Endeksin satışların daha güçlü olması durumunda devam edecek düşüşünde 2 Mart`ta görülen 9 bin 723 seviyesini iyi takip etmek gerekiyor. Elliot yönteminde göre 5 dalgalık çıkışta ilk dalganın zirvesi olan bu seviyenin altının görülmemesi gerekiyor. Bu nedenle bu noktaya doğru geri çekilme her vadede alım yönünde değerlendirilebilir.

Endeksin bu seviyelerden alacağı destek ve tepki alımları ile yakalayacağı yükselişte ilk direnç noktası 10 bin 391`de. Bu noktanın üstünde ise pazartesi için 10 bin 597`de bulunan ve cuma günü altına düşülen orta vadeli düşüş trendi çizgisi bulunuyor. Endeksin yaklaşık iki hafta boyunca talep çizgisine yaslanarak devam ettirdiği yükseliş kanalına geri dönebilmesi için pazartesi günü için 10 bin 802`de bulunan bu kanalın talep çizgisini geçmesi gerekiyor.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları