Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Osilatörler aşırı alım bölgesinde

Osilatörlerin salı günü aşırı alım bölgesine girmesi ile birlikte satış sinyali veren endekste 7 bin 400 desteğine kadar geri çekilme görülebilir

Bigpara Haber
Son üç günde hacimsiz yükselen endeks, osilatörlerin dün aşırı alım bölgesine girmesi ile birlikte bugün 173 puan kaybederek 7 bin 669 puandan kapandı. Kapanışını 5 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyeden yapan endeks, bundan önceki üç işlem gününde olduğu gibi bugünde 7 bin 610 seviyesinde bulunan uzun vadeli düşüş trendini destek yaptı.

Osilatörlerin salı günü aşırı alım bölgesine girmesinden sonra çarşamba günü geri dönmesi ile birlikte kısa vadeli indikatörlerin sat sinyali vermesi bu vadede aşağıdaki desteklerin test edilebileceğini gösteriyor. Endeksin perşembe günü için ilk önemli destek noktası 7 Bin 596 seviyesindeki uzun vadeli düşüş trendi çizgisi. Son düşüşte taban çalışması gözlenen 7 bin 400/450 seviyesindeki ara desteğin altında orta vadeli düşüş kanalının 6 bin 990`daki talep çizgisinin oluşturduğu destek var.

Seans kapandıktan sonra açıklanan enflasyon datalarının beklentilerin üstünde çıkması nedeniyle endeks perşembe günü 7 bin 400`deki ara desteğine kadar gerileyerek açılabilir. 7 bin 596`daki desteğin kırılmasının teyit edilmesi ile birlikte endeksin göstergeler güçleninceye kadar 7 bin 7 bin 500 bandında hareket etmesi ihtimali daha güçlü.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları