Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Orta vadeli teknik göstergeler de sat sinyali vermeye başladı

Endeksin orta vadeli yükseliş trendi çizgisinin altına düşmesi ile birlikte orta vadeli teknik göstergeler sat sinyali vermeye başladı

Bigpara Haber
Endeks üzerinde hafta başında ortaya çıkan satış baskısı devam ediyor. Hacimsiz geri çekilme ile birlikte salı ve çarşamba kapanışlarını orta vadeli yükseliş trendi çizgisi düzeyinde yapan endeks, perşembe günü yaşanan 157 puanlık düşüşle bu trendin altına geriledi. Orta vadeli teknik göstergeler ise trend desteğinde tepki alımlarının gecikmesi sonucunda sat sinyali vermeye başladı.

Endeks, 16 Nisan`da 12 bin 676 seviyesinden başlattığı geri çekilme ile kısa ve orta vadeli hareketli ortalamalarında destek bulamayan endeks perşembe günü 200 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasını da aşağı kesti. Haftanın son işlem gününde trende yeniden dönüş eğiliminin işlem hacmiyle desteklenmemesi durumunda, endeks 17 Eylül 2001`de başlayan up trendin yüzde 50 fibonacci düzeltme hedefi olan 10 bin 991, burada da tutunamaması durumunda yüzde 61.8 düzeltme hedefi olan 10 bin 33 seviyesine kadar gevşeyebilir.

Yazarın Diğer Yazıları