Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Orta vadeli pozisyonlar korunmalı

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Olası satışların devamı ve 45 bin 102 destek noktasının altına sarkılması durumumda ilk aşamada 44 bin 452 desteğine doğru endeksin geri çekilmesi beklenebilir. Teknik anlamda bu seviyeden tepki alımlarının gelmesi muhtemel.”

Borsanın dün ve bugünkü seyri bu analizimizi haklı çıkardı. Beklentimiz ölçüsünde endeks 44 bin 452 destek noktasına oldukça yakın bir yerde 44 bin 529 puan seviyesinde tutunmayı başardı. Şimdi dikkat edilmesi gereken nokta 44 bin 452 puan seviyesinde bulunuyor. Her ne kadar endeks bugünkü işlemlerde bu noktada tutunmayı başarsa da gelen tepki alımlarının cılız ve yeteri kadar istekli olmaması endeksin bu desteğinden yeteri kadar uzaklaşmasını engelledi. Bu önemli bir not… Zira tekrar 44 bin 452 desteğinin denenmesi durumunda bu noktanın aşağı kırılma riski artabilir. Olumsuz olarak söyleyebileceğimiz bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda ise 43 bin 921 seviyesine kadar endeksin gerilemesi beklenmeli. Ancak endekste asıl destek noktası ise 43 bin 556 seviyesinde bulunuyor.

Bunun yanında bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Grafikte de yuvarlak içinde gösterdiğim gibi endeks 27 Ağustos 2009 tarihinde 48 bin 334 seviyesinden başlattığı çok kısa vadeli düşüş trend çizgisinin altında işlem görüyor. O tarihten buyana dikkat ederseniz 5 defa bu trend çizgisinin üzerine çıkmaya çalıştı ve her defasında bu noktaya çarpıp geri geldi. Bu sebeple olası yukarı hareketlerde bu trendin direnç noktası oldukça önemli. Bugünkü kapanış itibariyle bu trendin direnç noktası 45 bin 60 seviyesinde bulunuyor. Endeksin bir sonraki işlem gününde bu noktayı aşması durumunda üzerindeki satış baskısının bir miktar rahatlaması beklenebilir. Bu da ilk aşamada 45 bin 900’lere doğru endeksin yönelmesi anlamına geliyor.

Sonuç olarak; endeks kısa vadede hala düşüş trendi altında hareket etmesine karşın orta vadede yükseliş kanalı içerisindeki hareketini sürdürüyor. Bugünkü kapanış itibariyle 43 bin 8 seviyesi kanalın destek noktası iken 48 bin 959 seviyesi de kanalın direnç noktası konumunda bulunuyor. Bu sebeple kısa vadeli pozisyon açmak için endeksin yukarıda bahsettiğimiz düşüş trendinin üzerine çıkması beklenmeli. Orta ve uzun vadeli pozisyonlar ise kanal içerisinde kalındığı sürece korunmalı….

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları