Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Orta vadeli göstergeler dönüş hazırlığında

Endekste artan işlemle birlikte yaşanan yükselişler kısa vadeli göstergelerden sonra, orta vadeli göstergeler de dönüş hazırlığı görüntüsü veriyor

Bigpara Haber
Bugün ilk seansta son döneme göre yüksek işlem hacmiyle 11 bin 300 puanın üstüne çıkan endeks, bu noktadan sonra satıcıların güçlenmesi ile değil, alıcıların güç kaybetmeye başlaması ile gerilediği görüldü. Gün sonu kapanışını ise 11 bin 190`da bulunan ve bugün için ilk direnç noktası olarak gösterdiğimiz orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisine yakın noktadan tamamladı.

Salı günü 10 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyede kapandıktan sonra bugün seans içinde, 11 bin 247`de bulunan 20 günlük ortalamasını da yukarı doğru kırmasına rağmen bu seviyenin altında 10 günlük ortalamasının ise üstünde kapandı.

Kısa vadeli teknik göstergelerin al sinyali sürdürmesinin yanında dün belirttiğimiz gibi orta vadeli göstergelerdeki dönüş hazırlıkları da sürüyor. CCI, RSI ve Stochastic al sinyalini sürdürüyor. Dün -129 olan MACD göstergesi bugün -120`ye yükselerek 7 işlem gününden sonra ilk defa yukarı yönde hareket etti.

Endeksin 10 günlük hareketli ortalaması 11 bin 42, 5 günlük hareketli ortalaması ise 11 bin 42`de bulunuyor. Bu seviyeler, perşembe günü için (özellikle Ankara kaynaklı haberlerle) muhtemel geri çekilmesindeki ilk destek noktaları olarak görülüyor. Bunların altındaki destekler ise; 10 bin 893`teki yatay ve 10 bin 794`te bulunan uzun vadeli düşüş trendi çizgisi.

11 bin 247`de bulunan 20 günlük hareketli ortalama, yarın için 11 bin 207`de bulunan orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisinin endeksin ilk direnç noktası olduğunu gösteriyor. Buranın yüksek işlem ile geçilmesi durumunda, endeksin orta vadeli önemli direnci olan ve11 bin 532`deki 100 günlük hareketli ortalaması ile yaklaşık aynı seviyede olan 10 bin 535 direnci test edilebilir.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları