Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Orta vadeli direnç noktalarındaki kar satışlarına dikkat

Kısa vadeli yükseliş trendi devam ediyor. Son kapanış ile orta vadeli direncinin de üstüne çıkan endeks üst üste üç gün içi zirveden kapanış yaptı

Bigpara Haber
Rekor işlem hacmi ile 15 bin puana ulaşan endekste son üç işlem gününde kapanışlar gün içi zirveden yapıldı. Son olarak Temmuz 99`da yaşanan bu görüntü ve düzeltme yapılması ihtimalinin gittikçe arttığını gösteriyor. Aşırı alımda bulunan kısa vadeli indikatörlere rağmen alıcıların güçlü beklentilerin iyi olması nedeniyle olası düzeltmenin, 25 Aralık`ta başlayan kısa vadeli yükseliş kanalının 14 bin 495`teki talep çizgisi altına inmesi ihtimalini zayıflatıyor. Bu desteğin sert satışlarla kırılması durumunda 13 bin 300/500 bandına geri dönülebilir.

5 günlük hareketli ortalamasının üstünde ve aşırı alım bölgesinde bulunan stochastic göstergesi son kapanış ile 99`a ulaştı. Aralık ayının son günlerinde başlayan rally ile negatif görüntü ortaya koyan CCI göstergesi de bugün yeniden yukarı dönerek çıkışı teyit etti. Aşırı alım bölgesinde bulunan RSI göstergesi yükselişini sürdürüyor. Aynı şekilde yükselişini sürdüren orta vadeli MACD göstergesi de aşırı alım bölgesinde. Aroon up`ın 100 düzeyinde yatay hareketi alış baskısının devam ettiğini gösteriyor. Aynı şekilde perşembe günü 50`ye yükselen Aroon down göstergesinin yönünün aşağı çevirmesi de endekste alıcıların hala güçlü olduğunu gösteriyor.

Son kapanışı ile kısa, orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının üstünde bulunan endeksin salı günü için destek noktaları 14 bin 495, 13 bin 861 ve 13 bin 549`da. Direnç noktaları ise 15 bin 177 ve 15 bin 438`de. Bugün zirveden yapılan kapanış nedeniyle salı günü açılışın yükselişle olması daha yüksek ihtimal. Ancak ilk direncin bugünkü gibi yüksek işlem hacmi ile geçilmemesi durumunda ilk desteklerde yerine koyulmak şartıyla kar satışı yapılmamalı. Bu direncin yüksek işlemle geçilmemesi durumunda kısa vadeli yeni pozisyon açılmamalı. Kısa vadede 14 bin 495`i stop-loss olarak kullanmak şartıyla geri çekilmelerde pozisyon alınabilir. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları