Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Orta vadeli destek noktalarından alım geldi

Salı günü aşırı satış bölgesine giren kısa vadeli stochastic göstergesi çarşamba günü 32 seviyesine yükselerek al sinyali oluşturdu

Bigpara Haber
Çarşamba günü seans içinde 10 bin 716 puana gerileyerek 10 bin 749`daki orta vadeli kanal desteğini test eden endeks, bu seviyeden gelen alımlarla toparlandı ve günü 255 puanlık artışla 11 bin 186 puandan kapattı..İlk seanstaki düşüşte 72 trilyona gerileyen işlem hacmi ikinci seanstaki çıkışla birlikte 118 trilyon lira, toplamda ise 190 trilyon liraya yükseldi.

Dün belirttiğimiz gibi aşırı satış bölgesine girmeye başlayan kısa vadeli göstergelerin etkisiyle ortaya çıkan tepki yükselişi ile endeks, hafta başında aşağı kırdığı kısa vadeli yükseliş kanalına yeniden dönmeye çalışıyor. Salı günü 17`ye gerileyerek aşırı satış bölgesine giren stochastic göstergesi, çarşamba günü 32`ye yükselerek al sinyali verirken 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının da üstüne çıktı. Ancak bu vadedeki diğer indikatörlerde aynı sinyalin oluşmamış olması, çarşamba günü yaşanan 255 puanlık yükselişin kısa vadeli bir up-trend değil şimdilik tepki yükselişi olduğunu gösteriyor.

Perşembe günü kanal bölgesine yeniden dönme eğilimi içinde olmasını beklediğimiz endeksin direnç noktaları 11 bin 300, 11 bin 766 ve 12 bin 206`da. Destek noktaları ise 11 bin ve 10 bin 763`teki orta-uzun vadeli kanal desteği. İlk direncin geçilmesi durumunda diğer direnç noktaları hedeflenerek kısa vadeli pozisyon alınabilir.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları