Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Önemli desteğinin altında kaldı

Bigpara Haber

Son 6 işlem gününü 46 bin 755 seviyesindeki destek noktasının üzerinde tamamlayan endeks uzun süre sonra bugün bu seviyenin altında kapanış gerçekleştirdi. Teknik anlamda 46 bin 755 seviyesinin altında yapılan kapanış kısa vadede yön arayışında bulunan endeksin aşağı yönlü riskinin ağı basması şeklide yorumlanabilir. Hatırlarsanız önceki analizlerimizde endeksin 46 bin 755 puanın altına sarkması durumunda 46 bin 48 – 45 bin 900 seviyelerine kadar gerileme riskinin olduğunu belirtmiştik. Şu an için ilk aşamada 46 bin 300 seviyesi ara destek noktası olmak üzere bu beklentimiz devam ediyor. Teknik olarak çok güçlü olmasa da endeksin 46 bin 48 – 45 bin 900 puana kadar gerilemesi durumunda tepki alımlarıyla karşılaşması gerekiyor. Aksi takdirde 45 bin 102 puana kadar yaklaşık 800- 1000 puanlık bir risk daha açılacak. Bu noktaya özellikle dikkat etmekte fayda var.

Endekste kısa vadeli yukarı hareketin tekrar başlaması için ise yeniden 46 bin 755 seviyesinin üzerine hacimli çıkılarak, bu noktanın kuvvetli destek noktası haline getirilmesi şart. Ancak şunu tekrar hatırlatalım endeksin orta vadeli yükselişi devam ediyor. Grafikten de görüleceği gibi borsa bileşik endeksi yükseliş kanalı içerisinde hareketini sürdürüyor. Şu an için bu kanalın destek noktasının altına inilmedikçe orta vadeli yukarı yönlü hareket devam edecektir. Bu kanalın tek dezavantajı kanal boyunun oldukça geniş olması. Bu da bugün olduğu gibi hareketlerin geniş bir aralıkta gerçekleşmesine neden oluyor. Şu an için bugünkü kapanış itibariyle 48 bin 168 kanalın direnç noktası iken 42 bin seviyesi de yükseliş kanalının destek noktası konumunda.

Sonuç olarak; 46 bin 755 puan seviyesinin altında bugün yapılan kapanış endeksin kısa vadeli aşağı yönlü riskini artırdı. Bu sebeple kısa vadeli yeni pozisyon açmak için destek noktalarından yeterli tepki alımının geldiğini görmek gerekiyor. Tekrar 46 bin 755 seviyesinin üzerine endeks istekli bir şekilde çıkarsa o zaman yeniden 49 bin 778 ve 50 bin 193 puan seviyeleri hedeflenebilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları