Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Omuz-Baş-Omuzla gelen çöküş

Bigpara Haber
Kısa vadeli görünümde olumsuzluk sürüyor ve göstergeler “sat” yönünde. Kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine daha girmek üzere, bu düşün tepkisi kısa vadeli olarak 16.700 seviyelerinden gelebilir.Kısa vadeli hareketli ortalamaların altında hareket eden bileşik endeks için hareketli ortalamalar 19.000 seviyelerinde kalmış durumda.Ayrıca bollinger alt bandında kapanış satışların yarında süreceğinin gösteriyor. Bollinger orta bandının aşağı trend kırılışını onaylıyor.Kısa vadeli tepkiye ise 16700-16500 seviyelerinde oynanabilir.

Orta vadeli görünüm: Orta vadeli ortalamasının ve ana trend desteğinin altına seyri sürüyor. Dün artı kapanışın bir etkisinin olmadığının tehlikenin sürdüğünü belirtmiştik.Analizimizin başarılı sonuç vermesi memnuniyet verici olsa da borsanın düşüşü üzüntü verici oldu. İşlem hacminin yüksek oluşu ve yabancı satışının bu hacimli olması diğer üzüntü verici sebepler.Yarın için bileşik endeksin direnci Omuz Baş Omuz formasyon direnci olan 17.800 seviyeleri olacak. 50 günlük hareketli ortalama ile endeksin 6 aylık yükselişlerinin standart sapmalarının ortalamaları ise 18.500 seviyelerinde kalmış durumda.

Omuz Baş Omuz Formasyonu:17800 seviyesi kırıldıktan sonra formasyon aktif oldu. Formasyonun zirve noktalarında gerçekleşmesi yükseliş trendinin kayda değer bir zarar gördüğünü gösteriyor. Formasyonun hedefleri daha öncede söylediğimiz gibi Omuz ile Baş arasında yükselik kadar olması beklenir ki bu seviye de 15.250 seviyelerinde. 16.500 seviyesi bu destekten önceki tepki seviyesi olabilir.

Orta vadeli alım için taban oluşumu beklenmeli.
Kısa vadelialımlar için 16700-16500 seviyeleri beklenebilir.


[D-FİNANS/ARGE]

Yazarın Diğer Yazıları