Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Olası yükselişler işlem hacmi ile birlikte izlenmeli

Teknik göstergeleri iyice zayıflayan endekste 11 bin seviyesi yüksek işlem hacmi ile geçilmediği sürece yeni pozisyon açılmamalı

Bigpara Haber
Pazartesi günü, kısa vadeli yükseliş trendinin ardından başlattığı omuz-baş-omuz formasyonunun boyun çizgisini aşağı doğru kıran endekste teknik göstergeler zayıflamaya devam ediyor. Çarşamba günü 373 puanlık kayıpla 10 bin 687 puandan kapanan endeks seans içinde en düşük 10 bin 604 puanı gördü. Formasyon süresince negatif sinyal veren azalan işlem hacmi, boyun çizgisinin kırılmasıyla birlikte, hala formasyon ortalamasının altında olmasına rağmen hafif yükselmeye başladı.
Salı günü aşırı satış bölgesinde 3 günlük hareketli ortalamasını yukarı kesen ve bir günlük al sinyali veren stochastic yeniden sat sinyali vermeye başladı ve bu ortalamasının altına düştü. Bu gösterge aynı bölgede orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının altında bulunuyor.
Boyun çizgisinin kırılması ile birlikte muhtemel hedef olarak gösterdiğimiz 10 bin 545 seviyesi ve bunun biraz üstünde bulunan 10 bin 535 şu an için endeksin ilk ciddi destek noktaları. Bu noktanın altında endeksin 10 bin 321`de bulunan 50 günlük basit hareketli ortalaması ile yakınındaki 10 bin 391`deki desteği mevcut. Satış baskısının devam etmesi ve 10 bin 500-550 aralığındaki desteğin kırılması durumunda bu desteğin stop-loss olarak kullanılmasında fayda var.
Yarın için, 13 bin direncinin son defa test edildiği dönemden sonra yaşanan hızlı düşüşe karşı oluşabilecek ve endeksin iki gün önce kırdığı boyun çizgisine dönme eğilimi şeklinde kendini gösterecek bir yükselişte ilk direnç noktası 10 bin 893. Bunun üstünde ise orta vadeli düşüş trendinin çizgisi olan 11 bin 76 noktası var. İşlem hacminin, formasyon döneminin yaklaşık ortalaması olan 600 trilyonu geçmemesi durumunda bu noktalara yaklaşıldıkça kar satışlarının gelmesi kaçınılmaz. (tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları