Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Olası hacimsiz geri çekilmelerin ardından yeni trend başlayabilir

Lot bazındaki işlem rekoru ile gerçekleşen yükselişle 10 bin 500 üstünde yapılan kapanış yeni bir trendin başlangıcı olabilir

Bigpara Haber
Haftaya kayıpla başlayan endeks salı günü ikinci seans zirvesinden yapılan kapanışın ardından çarşamba günü yüzde 10 prim yaparak 10 bin 523`ten kapandı. Lot bazındaki rekor işlem hacmi yine dolar bazında 0.5 cent desteğinden başlayan yükselişte hisselerin el değiştirmeye başladığı yönünde sinyal veriyor. 10 bin direncini hacimli geçen endeks,4 aylık hareketin ardından 30 Mayıs`ta aşağı doğru kırılan 10 bin 500/12 bin bandının içine girdi. Kısa vadede yaşanacak kar satışlarının bu destek üstünde karşılanması veya hacimsiz sarkmaların ardından oluşacak tepki alımları beraberinde endeks orta vadede yeniden 10 bin 500/12 bin bandını yeni hareket aralığı olarak benimseyebilir. Endeksin uzun-orta vadede yükselişine devam edebilmesi için burada güç toplaması gerekiyor.

Salı günü 9 bin 570`te bulunan 50 günlük ortalamasının hemen altında kapanış yapan ve çarşamba günü bu seviyeyi seans içi destek olarak koruyan endeks günün sonunda 10 bin 329`da bulunan 100 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının da üstüne yükseldi. 10 bin seviyesinin yüzde 5 üstünde yapılan kapanış nedeniyle bu seviye yeni destek noktası. Rally başlangıcı olarak görülen son günkü hareket rağmen perşembe günü seans içinde kar satışları ile destek noktaları test edilebilir. Kapanışın hemen altında 10 bin 500`de bulunan desteğin altında son çıkışın altında 10 bin 59`da yüzde 23.6 fibonacci düzeltme hedefi bulunuyor. Direnç noktaları ise 10 bin 970 ve 11 bin 210`da. Aroon göstergeleri alıcıların gücünü koruduğunu satıcıların güç kaybettiğine işaret ediyor. Kısa vadeli teknik indikatörlerin aşırı alım bölgesinde olması ya da bu bölgeye yakın olması nedeniyle desteklere doğru düzeltme hareketleri olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları