Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Mali sektör hisselerine dikkat!

Bigpara Haber

Borsa geçtiğimiz hafta 55 bin 800 – 56 bin bandındaki direnç bölgesinin kırılması endeksin yeni zirve seviyelerini test etmesine olanak veriyor. Bunun yanında çok kısa vadeli olarak 57 bin 645 seviyesinden başlayan ve yeni bir düşüş trendi oluşma riski dün ve bugünkü kapanışlarla şu an için ortadan kalkmış görünüyor. Günün 57 bin 650 seviyesinin üzerinde ve gün içinde görülen en yüksek seviyeden tamamlanması da olumlu. Bütün bu göstergeler endeksin tarihi zirve noktası olan 58 bin 864 seviyesine yönelme olasılığını şu a için olası gösteriyor.

Şu ana kadar ki söylemlerimiz olumlu. Ancak bir noktayla dikkat çekmek istiyorum. O da; dikkat ederseniz borsada yaşanan yükseliş ağırlıklı olara banka hisseleriyle gerçekleşti. Aslında bu bir risk… Zira bundan sonra tarihi zirvenin test edilmesi durumunda yükselişin devamı için iki seçenek var. Bunlardan ilki banka hisselerine gelen alımların devam etmesi… İkincisi ise alımların genele yayılması… Yükselişte önderlik yapan banka hisseleri hedef fiyat değerlerine oldukça yaklaştı. Hatta bazılarının bu seviyeleri aştığı görülüyor. Bu göz ardı edilmemesi gereken bir durum. Bu sektör hisselerinde yaşanabilecek bir kar realizasyonu yükselişte olduğu gibi borsada olası gerilemede de önderlik edebilir.

Sonuç olarak; borsada yükselişin devamı alımların genele yayılması gerekiyor. Aksi takdirde mali sektör kâğıtlarında yaşanabilecek olumsuzluk bütün piyasayı kaplayabilir. Şu an için 57 bin 650 seviyesi önemli. Bu seviyenin üzerinde kalınması tarihi zirve noktası olan 58 bin 864 direncine endeksin yönelmesini sağlayacak. Geri çekilmelerde ise 56 bin  - 56 bin 200 aralığı ilk önemli destek bölgesi konumunda.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları