Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kritik seyir sürüyor

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak; “Yükselişler diğer yükselişlerde olduğu gibi hacimsiz. Yani görünüm diğer çıkış trendlerinin görünümüne benziyor. Eğer grafikte gösterdiğimiz ve şu a için borsanın içinde olduğu 5. yükseliş trendi de diğer yükseliş trendlerine benzer bir seyir izlerse borsanın 52 binli seviyelere yaklaştıkça satışlarla karşılaşma riski hayli yüksek görünüyor. Bu görünümün gerçekleşmesi durumunda ise endeksin ilk aşamada tekrar 50 bin 200’lü seviyelere kadar gerileme olasılığı hayli fazla.”

Dikkat ederseniz endeks bugün dünkü analizimizde önemli bir seviye olarak gösterdiğimiz 52 bin seviyesinin hemen üzerinden (52 bin 6) noktasından satışlarla karşılaştı. Aslında teknik olarak endekste çok fazla bir değişiklik yok. Bir önceki analizimizde üzerinde özellikle durduğumuz ve grafikte de numaralarla gösterdiğimiz kısa vadeli trendlere yönelik beklentilerimiz hala devam ediyor. Kısaca hatırlatmak gerekirse; Endeks çok kısa vadeli yukarı trendlerini genelde 6 ya da 7 işlem günü sürdürebiliyor.  Altıncı ya da yedinci işlem gününden sonra borsa bu trendin altına sarkıyor. Genelde düşüşler çok sert olmamakla birlikte endeksin seyri bir süre aşağı yönlü oluyor. Şu an için endeksin içinde bulunduğu çok kısa vadeli yükseliş trendinin dip noktası baz alındığında yedinci işlem günün tamamladı. Yükselişler diğer yükselişlerde olduğu gibi hacimsiz. Yani görünüm diğer çıkış trendlerinin görünümüne benziyor. Eğer grafikte gösterdiğimiz ve şu an için borsanın içinde olduğu 5. yükseliş trendi de diğer yükseliş trendlerine benzer bir seyir izlerse borsanın 52 binli seviyelere yaklaştıkça satışlarla karşılaşma riski hayli yüksek görünüyor. Bu görünümün gerçekleşmesi durumunda ise endeksin ilk aşamada tekrar 50 bin 200’lü seviyelere kadar gerileme olasılığı hayli fazla.”

Sonuç olarak; yükselişlerin hacimsiz olması dikkat çeken en önemli unsur. Bunun yanında teknik göstergeler hala olumlu sinyal vermiyor. Bu bağlamda kısa vadeli pozisyon açılmasının büyük risk taşıdığını bir kez daha belirtmek isterim. Teknik olarak önemli bir direnç bölgesi olan 52 bin - 52 bin 200 bölgesinin şu an için aşılması oldukça zor. Beklentilerimiz ölçüsünde endeksin yönünün aşağı çevirmesi durumunda da 50 bin 667 seviyesi ara destek noktası olmak üzere ilk aşamada 50 bin 200’lere kadar geri çekilme riski göz ardı edilmemeli.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları