Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa ve orta vadeli göstergelerdeki uyumsuzluk sürüyor

Salı günü yaşanan küçük yükselişe rağmen kısa ve orta vadeli teknik göstergelerdeki uyumsuzluk 13 binin kırılmasının henüz zor olduğunu gösteriyor

Bigpara Haber
Haftanın ikinci işlem gününde endeks 13 bin puan seviyesini bir defa daha denemesine rağmen yine burada tutunamadı ancak kapanışını pazartesi gününün 189 puan üstünde 12 bin 875 puandan yaptı. Endeks son kapanışı ile son 3 işlem günü altında kapanış yaptığı 5 günlük basit hareketli ortalamasının yeniden üstüne çıktı.

Endeksin teknik göstergeleri hem uyumsuzlukları hem de bulundukları bölge itibarıyla bugün yaşanan çıkışı desteklemiyor. Kısa vadeli göstergelerden, 64`ten 66`ya yükselerek aşırı alım bölgesine yaklaşan RSI ile 68`e yükselen CCI yükselişle aynı yönde hareket etmesine rağmen bulundukları yer itibarıyla yeni pozisyon açmak için uygun olunmadığını gösteriyor. Buna karşılık Momentum ve orta vadeli teknik göstergelerden MACD deki düşüş bugünkü çıkışı teyit etmiyor.

Endeksin çarşamba günü için destek noktaları 12 bin 863 ve 12 bin 502`de. Düşük işlem hacmi ile, son iki haftada sağlıklı taban çalışması yapılan ikinci desteğe doğru çekilme veya bunun altına sarkmalarda trade amaçlı pozisyon alınabilir. Kısa vadede bunların altındaki 12 bin 327 desteğinin stop-loss olarak kullanılması gerekiyor. Endeksin çarşamba günü için direnç noktaları ise 12 bin 955 ve 13 bin 450`de. İlk direncin yüksek işlem hacmi ile geçilmemesi durumunda kısa vadeli pozisyonlarda realizasyona gidilebilir. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları