Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa ve orta vadeli göstergeler bekle sinyali veriyor

Teknik göstergelerdeki bekle sinyali, tepki alımları ile yukarı yönlü bir hareket oluşsa bile bunun sürekliliği ihtimalini zayıflatıyor

Bigpara Haber
Perşembe günü seans içinde 10 bin 500 desteğinin altına sarkan endeks kapanışını zor da olsa bu seviyenin hemen üstünde yaptı. Dünkü değerlendirmemizde orta vadede kritik bir seviye olduğuna işaret ettiğimiz bu seviye üstündeki kapanış yatırımcıların şimdilik bu seviyeyi destek olarak kabul ettiğini gösteriyor. Hafta başında artan satış baskısı ile kısa ve orta vadeli hareketli ortalamalarının altına gerileyen endekste dün de 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamanın 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamayı aşağı kesmesi satış baskısının devam edeceğini gösteriyor. Aşırı satış bölgesine doğru gerileyen kısa vadeli teknik indikatörlerde bekle sinyali devam ediyor. Aşırı satış zonunda bulunan orta vadeli göstergeler ise 11 bin 200 direncinin test edildiği geçen haftaki çıkışa katılımın yetersiz olması ile yeniden bekle sinyali vermeye başladı.
Kısa vadeli göstergelerin henüz bekle sinyali vermesi nedeniyle, haftanın son işlem gününde tepki niteliğinde yaşanabilecek yukarı yönlü bir hareketin sürekliliği ihtimali zayıf. Bu nedenle endeksin cuma ve pazartesi günü 10 bin 500`ün hemen üstünde hacimsiz yatay hareket veya 10 bin desteğine doğru sert bir çekilme ile buradan yukarı yönlü bir hareket başlatması ihtimali daha yüksek. Endeksin haftanın son günü için ilk destek noktası 10 bin 500. Bur desteğin yüksek işlem hacmi ile kırılması durumunda geri çekilme 9 bin 800`e kadar devam edebilir. Direnç noktaları 10 bin 630, 10 bin 915 ve 11 bin 215`te.

Yazarın Diğer Yazıları