Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli yükselişin devam etmesi para girişine bağlı

12 bin 476 direncinin geçilmesi durumunda endeks yarın 13 bin 316 direncini yeniden test edecektir. Destekler ise 12 bin 100 ve 11 bin 535`te

Bigpara Haber
Pazartesi günü kısa vadeli yükseliş trendinin altına düşen endeks bugünkü çıkışı ile yeniden bu trendin üstüne çıkma eğiliminde olduğunun gösterdi. Bu bize orta vadede yükseliş trendinin gücünü koruduğunu gösteriyor. Endeksteki yüzde 6.28`lik artışın artan işlem hacmi ile gerçekleşmesi kısa vadeli göstergelerinin yeniden yukarıya dönmesine neden oldu. Yükseliş trendinin ardından yaşanan düzeltme, 27 Nisan`da yukarı kırılan uzun vadeli düşüş trendinde destek buldu. Salı günü kapanışını bu trend çizgisi seviyesindeki 11 bin 535 desteğinin üstünde yapan endeks, bugün seans içinde 12 bin 460 puana kadar yükselerek, ilk direnci olan 12 bin 476`daki noktasına yaklaştı.
Para girişinin artmasıyla birlikte endeksin yarın 12 bin 476`daki direncini kırarak yeniden kısa vadeli yükseliş trendine kaldığı yerden devam etmesi beklenebilir.29 Mart`ta 7 bin 160 seviyesinden başlayan üçüncü dalga ile 12 bin 830`a kadar yükselen endeks salı kapanışı ile bu kazancının bin 260 puanının yanı yüzde 22.22`sinin geri vermişti. Bu nedenle endeksin bahsettiğimiz dirençler seviyesinde bundan sonraki seyri yeni bir dalganın başlayıp başlamadığının anlaşılması açısından da belirleyici olacak.
Salı günü 14 günlük hareketli ortalamasını aşağı kesen aşırı ve bu gösterge ile arasındaki fark biraz daha açılan aşırı alım bölgesindeki MACD bugün yeniden yukarıya döndü. Aynı şekilde yukarıya doğru dönen, RSI, CCI ve Stochastic kısa vadede al sinyali veriyor.
Para girişinin sürmesi durumunda endeksin yarın 12 bin 476`daki direncini geçmesi ihtimali yüksek. Bu durumda daha önce denenen ve3. dalganın tepesini oluşturan 13 bin 316 seviyesi hedeflenerek kısa vadeli alımlar yapılabilir. Kar satışlarıyla yaşanacak düşü işlem hacimli geri çekilmede 11 bin 535 desteğinden kısa vadeli alımlar yapılabilir. Bu seviye aynı zamanda seans içi stop/loss noktası
(Tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları