Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli yükseliş trendinin altına sarktı

Bigpara Haber

Endeks bugün tahminlerimizi dışında, hedef olarak gösterdiğimiz 51 bin 251 – 51 bin 400 bandını test edemeden geriledi. Bundan daha da önemlisi borsa grafikte görülen ve 48 bin 150 seviyesinden başlattığı kısa vadeli yükseliş trendinin altına gerilemiş oldu. Bu hareketin teknik yorumu endeksin bu yükseliş trendinin dışına çıktığı şeklinde söylenebilir. Şimdi borsada trendin altına gelen bu  hareketin nere kadar devam edeceği takip edilecek. Bu bağlamda destek noktalarına dikkat etmekte fayda var. Şu an için 49 bin 700 – 750 bandı endekste ilk destek bölgesi olarak göze çarpıyor. Olası satışların devamı halinde bu destek noktasının çok kuvvetli olduğundan bahsetmek zor. Eğer borsa bu seviye satışları karşılayamaz ya da cılız bir şekilde karşılarsa 49 bin 220 seviyesi ara destek noktası olmak üzere endeksin asıl önemli destek noktası olan 49 bin 149 seviyesine gerileme riski oldukça yüksek. Bu sebeple bundan sonraki ilk işlem gününde endeksin 49 bin 700 – 750 destek bandının üzerinde kalıp kalamayacağı özellikle takip edilmeli. Bugünkü düşüşte dikkat çeken bir nokta da gerilemenin hacimsiz olması.  Bu teknik anlamda olumlu olarak yorumlanabilir. Ancak bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Önceki analizlerimizde hatırlarsanız borsadaki yükselişe karşın işlem hacminin yetersiz olduğunu belirtmiş ve bu hacimle direnç eviyelerinin kırılmasının zor olduğunun altını çizmiştim. Aslında bugün bu savımız kısmen de olsa hayata geçmiş oldu. Bu sebeple düşüşün hacimsiz olması teknik açıdan olumlu olmasına karşın şu anki görüntü açısından tam olarak olumlu diyemiyoruz.

Olası yukarı hareketlerde ise 50 bin 193 seviyesi hala önemli bir nokta. Bu seviyenin üzerinde ise 50 bin 970 seviyesi ara direnç noktası olmak üzere 51 bin 251 – 51 bin 400 seviyeleri önemli direnç noktaları olarak görünüyor.

Sonuç olarak; endeks bugün kısa vadeli yükseliş trendinin altına geriledi. Çok sert olmamakla birlikte satışların yukarıda belirttiğimiz destek noktalarına devamı beklenebilir. Kısa vadeli yeni pozisyon açmak için destek seviyelerinin gerçekten çalıştığını görmek gerekiyor.  Bunun yanında tekrar belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum; hatırlarsanız endeksin orta vadeli yükseliş kanalın dışına çıkmasıyla borsada yeni bir yön arayışının varlığından sık sık bahsetmiştim. Tekrar belirtelim; borsada yön arayışı sürüyor. Bu sebeple bugün olduğu gibi endekste aşağı ya da yukarı yönlü sert hareketlere karşı temkinli olmakta fayda var.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları