Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli yükseliş trendi güç kaybetmeye başladı

Haftanın son gününde ilk seanstaki yükselişin para girişiyle desteklenmemesi kısa vadeli çıkış trendinin gücünün zayıflamaya başladığını gösteriyor

Bigpara Haber
Pazartesi günü seans içinde kısa-orta vadeli yükseliş bandının destek çizgisinin altına düştükten sonra salı günü tepki alımlarıyla toparlanan ve kısa vadeli çıkış trendi yakalayan endeks perşembe günü orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisini ggeçmekte zorlanınca cuma günü ikinci seansta artan satışlarla geriledi ve haftayı kısa-orta vadeli yükseliş kanalının desteğinden gerçekleştirdi.

Salı günü osilatörlerin aşırı satış bölgesine girmesi ve teknik indikatörlerin geri dönerek al sinyali vermesi ile başlayan çıkış trendinin işlem hacmiyle desteklenemediği için dirençlerini aşmakta zorlandığın görülüyor. Cuma günü 9 bin 628`den gerçekleşen kapanış ile endeksin salı günü aşırı satış bölgesinde al sinyali veren kısa vadeli teknik göstergelerinin bu bölgeden çıktığı ve al sinyallerinin zayıflamaya başladığı görülüyor.

Çarşamba günü 20.70`e geriledikten sonra geri dönen stochastic indikatörü perşembe günü 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı keserek al sinyalini teyit etti. Cuma günü 47.34`e yükselen stochastic güc kaybederken MACD göstergesinin bir günlük aradan sonra yeniden satış konumuna dönmesi ve haftanın son günü 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kesmesi endeksteki çıkışın gücünü yitirdiğini gösteriyor

Haftanın ilk günü, cuma günü ikinci seansta ortaya çıkan satışların etkisiyle endeksin 9 bin 601 desteğinin altına sarkması görülebilir.Yüksek işlem hacmiyle bu noktanın aşağı geçilmesi durumunda endeksin hafta içinde endeksin 8 bin 948`deki ana desteğine kadar satışların sürmesi ihtimali yüksekBu iki ana trend destekleri arasında endeksin 9 bin 450 seviyesinde ara desteği bulunuyor. Direnç noktaları ise 9 bin 697,9 bin 824 trend direnci ve 10 bin 173`te.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları