Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli trend önemli destek olmaya devam ediyor

Düşük işlem hacmiyle seans içinde en düşük nokta olarak kısa vadeli trendi test eden endeks bu trendin ve hareketli ortalamalarının üstünde kapandı

Bigpara Haber
Göstergelerin aşırı alım bölgesine girmesi ile düzeltme yapması gereken endeks. çarşamba günü düşük işlem hacmi ile kısa vadeli çıkış trendi desteğini test ettikten sonra kapanışını bunun üstünde yaptı.
Kısa vadeli maliyetlerin cari fiyatların çok altında olması nedeniyle olumsuz gelişmelerin rahatlıkla kar satışlarına dönüşebileceği gözardı edilmemeli. Endeks orta vadede çıkış trendinde olmasına rağmen, kısa vadede aşırı alımda, uzun vadede ise 20 binden başlayan düşüş trendi henüz kırılamadı.
Kısa, orta ve uzun vadeli hareketli ortalamaların üstünde gerçekleşen kapanışa rağmen osilatörlerin aşını alım bölgesinde olması nedeniyle yaşanabilecek geri çekilmelerde ilk destek noktası, kısa vadeli çıkış trendi çizgisinin oluşturduğu 9 bin 781 noktası. Bu desteğin kırılması durumunda endeks 9 bin 436`da bulunan orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisini kadar gerileyebilir. Bunun altındaki destek noktası ise son yükselişte yukarı kırılan 9 bin 87`deki orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisi.
Endeksin perşembe günü için özellikle ek kaynak konusunda yaşanabilecek somut gelişmelerle birlikte yapacağı yukarı hareketteki ilk direnç noktası 10 bin 89. Buranın geçilmesi durumunda trend 10 bin 229 direncine kadar devam edebilir.
(tradecnet.com)


DESTEK&DİRENÇ
               DESTEK       DİRENÇ
1 9 bin 781 10 bin 89
2 9 bin 436 10 bin 229
3 9 bin 87 11 bin 225
***

Yazarın Diğer Yazıları