Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli tepki için izleme günleri

Bigpara Haber
Kısa vadeli görünümde olumsuzluk sürüyor ve göstergeler hala “sat” yönünde. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine, önceki yorumlarımız da belirttiğimiz gibi aşırı satım bölgesinden indikatörler çıkmadığı sürece gelebilecek tüm yukarı cılız tepkiler satışla karşılanacak. Her yukarı hareketi yukarı trend gibi algılanmamalı. 18.000 düşün tepkisi kısa vadeli olarak 16.745 seviyelerinden gelebilir.Kısa vadeli hareketli ortalamaların altında hareket eden bileşik endeks için hareketli ortalamalar 18.000 seviyelerinde kalmış durumda.Ayrıca bollinger alt bandında yapışıl kapanışlar satışların yarında süreceğini gösteriyor. Bollinger orta bandının aşağı trend kırılışını onaylıyor.Kısa vadeli tepkiye ise 16.745-16.500 seviyelerine gevşemelerde yada kırılabiliyorsa 17.800 seviyesi kırıldığında düşünülebilir.

Orta vadeli görünüm: Orta vadeli ortalamasının ve ana trend desteğinin altına seyri sürüyor. Bugün bence kayda değer olamayan fakat piyasa analistleri tarafından önemsenen 100 günlük hareketli ortalamanın(17.103) da altında kapanışgerçekleşti. İşlem hacminin düşük gerçekleşmesi omuz-baş-omuz formasyonuna gelmeden 16.745- 16.500 seviyelerinden bir düzeltmenin gelebileceğini gösteriyor. Yalnız düzeltmelerde hisse senedinin iyi seçilmesi gerekebilir.Tüm hisselerle yaşanabilecek bir düzeltme yerine 3-5 hisseye dayalı bir düzeltme gelebilir. Bir çok hissede ciddi anlamda bozulmalar olduğu unutulmamalı.Yarın için bileşik endeksin direnci Omuz Baş Omuz formasyon direnci olan 17.800 seviyeleri olacak. 50 günlük hareketli ortalama ile endeksin 6 aylık yükselişlerinin standart sapmalarının ortalamaları ise 18.500 seviyelerinde çakılmış durumda.

Omuz Baş Omuz Formasyonu:17800 seviyesi kırıldıktan sonra formasyon aktif oldu. Formasyonun zirve noktalarında gerçekleşmesi yükseliş trendinin kayda değer bir zarar gördüğünü gösteriyor. Formasyonun hedefleri daha öncede söylediğimiz gibi Omuz ile Baş arasında yükselik kadar olması beklenir ki bu seviye de 15.250 seviyelerinde. 16.500 seviyesi bu destekten önceki tepki seviyesi olabilir.

Orta vadeli alım için taban oluşumu beklenmeli.
Kısa vadelialımlar için 16700-16500 seviyeleri beklenebilir.


[D-FİNANS/ARGE]

Yazarın Diğer Yazıları