Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli teknik göstergelerdeki bekle sinyali devam ediyor

Endeks salı günü seans sonuna doğru gelen alımlarla orta vadeli desteğinde tutunmasına rağmen kısa vadeli göstergeler gevşemenin süreceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Salı günü seans içinde 11 bin 387 puana kadar gerileyen endeks yine son dakika alımlarıyla kapanışını, dünkü yazıda önemli destek olarak gösterdiğimiz 11 bin 614 ile aynı seviyeden yaptı. İkinci seanstaki düşüşün ilk seansa oranla önemli oranda artan işlem hacmiyle gerçekleşmesi satıcıların daha güçlü olduğunu gösteriyor. 9 Mayıs`ta 12 bin 271 seviyesinin görülmesinin ardından ortaya çıkan satış baskısının etkisindeki kısa vadeli teknik göstergelerde bekle sinyali devam ediyor. Orta vadeli trend desteğinden gelen alımlarının yanı sıra Aroon göstergeleri satıcıların gücünün azalmaya, alıcıların gücünün artmaya başladığını ancak bunların yeni bir trend yaratacak noktada olmadığına işaret ediyor.
Çarşamba günü için endeksin destek noktaları 11 bin 484 ve 11 bin 300`de. Direnç noktaları ise 11 bin 628 ve kısa-orta-uzun vadeli hareketli ortalamaların bulunduğu 11 bin 750-11 bin 850 bandı.

Yazarın Diğer Yazıları