Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli teknik göstergeler negatife döndü

Son düşüşle endeks kısa vadeli yükseliş trendinin altına indi. Tepki ihtimali olsa da, endeksin kısa vadeli teknik göstergeleri sat sinyali veriyor

Bigpara Haber
Bugünkü yüzde 4.68`lik kayıp ile 12 bin 476 desteği ve kısa vadeli yükseliş trendinin altına inen endeks kısa vadeli teknik göstergeleri de sat sinyali vermeye başladı. Özellikle 13 bin seviyesindeki dirençlerin bu işlem miktarı ile aşılamayacağının salı günü bir kere daha anlaşılmasından sonra başlayan gerilemede bugünkü işlem hacminin sert bir düşüşün yaşandığı salı günkü ikinci seansa ait işlem miktarından daha az olması, düşüş sürse bile bunun paniğe dönüşmediğini gösteriyor.
13 bin seviyesinden gelen satışlarla ortaya çıkan bu gerileme, üçüncü dalganın (çıkış) ardından dördüncü dalga yani kar alma dalgasının devam edeceğini gösterdi. Daha önce, bu dalga içinde gerçekleşme ihtimalinin diğer olasılıklara göre daha yüksek olduğunu belirttiğimiz omuz-baş-omuz formasyonu da son gerileme ile birlikte sağ omuz oluşumunu sürdürdü.
Kısa vadeli teknik göstergelerin sat`a dönmesi ve kısa vadeli yükseliş trendinin altına düşülmesi nedeniyle bu hafta içinde aşağı kırılan trende doğru dönme meyli görülse de, 11 bin 850`de bulunan fibonacci hedefi çizgisi ile, 11 bin 535`te bulunan destek ve daha önce yukarı kırılan 11 bin 231`deki uzun vadeli düşüş trendinin arz çizgisini test edilmesi ihtimalleri yüksek. Kısa vadeli trendin aşağı kırılmasının ardından ilk önemli destek olan 11 bin 535 seviyesinin kırılması durumunda 10 bin 893`tek ile 10 bin 700`deki orta vadeli yükselen kanalın arz çizgisine doğru sert düşüşler yaşanabilir.Özellikle 11 bin 231`deki desteğin kırılması ile tamamlanacak olan o-b-o formasyonunun hedefi ise endekste orta vadeli stop-loss noktası olarak kullanılması gereken 10 bin 450-500 aralığı.
Endeksin bugünkü düşüşünden sonra, seans içinde yeniden kırdığı kısa vadeli trende doğru dönme hareketi görülebilir. Bu durumda 12 bin 476 ilk direnç seviyesi. Bu trende geri dönülebilmesi için endeksin yarın 12 bin 900 puanın üstünde kapanması gerekiyor. Aşırı satım bölgesine giren ve sat sinyali veren CCI ve RSI`Dan farklı olarak, stochastic osilatörünün 3 günlük hareketli ortalamasını aşağı kesmesi gücünün zayıfladığını gösteriyor.
(tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları