Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli teknik göstergeler düzelinceye kadar beklenmeli

Kısa vadeli göstergelerin sat sinyalini sürdürmesi, osilatörlerin aşırı alım bölgesinde olması, yukarı yönlü hareketlerin zayıf kalmasına neden oluyor

Bigpara Haber
Haftanın ikinci gününde endeks, Hazine`nin olumlu bulunan bono ihracı ve MGK toplantısında piyasaları rahatsız edecek bir gelişmenin yaşanmamasına bağlı olarak seans içinde 9 bin 914 puana kadar yükselmesine rağmen burada tutunamadı ve günü 0.1 puanlık artışla 9 bin 655 puandan kapattı.

Dünkü değerlendirmemizde belirttiğimiz gibi endeks, kısa vadeli teknik göstergelerin sat, osilatörlerin ise aşırı alım bölgesinde bulunması nedeniyle iyimser gelişmeleri satın alarak yükselemedi. Seans içinde 9 bin 914`e yükselerek, salı günü için ilk direnç noktası olarak gösterdiğimiz 9 bin 893 seviyesinin biraz üstüne çıkan endeks, bir buçuk yıllık düşüş kanalının denge çizgisinin oluşturduğu bu direnci aşamayarak geri döndü.

İşlem hacmindeki yüzde 131`lik artış ile dünkü seviyesini koruyan endekste kısa vadeli göstergeler alım için yeterince güçlü değil. Kısa vadede osilatörlerin aşırı alım bölgesinden sat sinyali vererek geri dönmeye başlaması, dün belirttiğimiz gibi kanal desteklerine doğru kısa sürede sert bir geri çekilme veya bir süre 9 bin 350/900 arasında yatay hareket edilmesi ihtimalini artırıyor. Orta vadeli teknik göstergeler ise yine al pozisyonunda bulunuyor.

Endeksin çarşamba günü için ilk direnç noktasını, uzun vadeli düşüş kanalının 9 bin 878`de bulunan denge çizgisi oluşturuyor. Kısa vadeli göstergelerin negatif olması, iki gündür dar bir bantta hareket eden endeksin artan işlemle burayı geçmesi durumunda ikinci direnç noktası olan 10 bin 48`in üstünde bir kapanış yapılması ihtimalini azaltıyor.

Endeksin çarşamba günü için ilk destek noktası 9 bin 450/500 aralığı. Buranın aşağı kırılması durumunda 8 bin 841`de bulunan düşüş kanalının talep çizgisine doğru sert satışlar yaşanabilir.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları