Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli teknik göstergeler aşırı alım bölgesinde

Perşembe günü 13.608`den kapanan endekste kısa vadeli teknik göstergelerin doyuma ulaşması, çıkışın devamı için düzeltme olabileceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Bileşik endeks 600 trilyon lirayı aşan işlem hacmi ile 540 puan artarak 13 bin 608 puandan kapandı. Kapanışın gün içi zirveden yapılması ve artan işlem hacmi yılın son işlem gününe yükselişle başlanacağına işaret ediyor. Genel olarak kısa vadeli teknik göstergeler doyum noktasında ve bu ilk direnç noktalarında bir düzeltme olabileceğini gösteriyor. Buna karşılık orta vadeli göstergeler yükselişi destekliyor.

Stochastic al sinyalini devam ettirmesine rağmen bugünkü yükseliş ile birlikte aşırı alım bölgesine girdi. Aynı şekilde RSI ile yükselişini sürdürmesine rağmen benzer özellik CCI indikatöründe de var. Yükselişini sürdüren CCI göstergesi de zirve yapması nedeniyle düzeltme olabileceğini gösteriyor. Ancak Aroon up`ın 100, Aronn down`ın 0 seviyesinde yatay hareket etmesi alıcıların güçlü olduğunu ve çıkışın ilk direnç bölgesine kadar devam edebileceğini, muhtemel düzeltmenin bu seviyeden başlayacağına işaret ediyor. 20 Aralık`ta 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı keserek sat veren orta vadeli MACD göstergesi, perşembe günü yeniden bu ortalamasının üstüne çıkarak al sinyali verdi ve yükseliş trendine geri döndü.

Haftanın ve yılın son işlem günü için endeksin destek noktaları 13 bin 526, 13 bin 502, 13 bin 72 ve 12 bin 903`te. Son kapanışın gün içi zirveden yapılması ve işlem hacmindeki artışa ile endeksin cuma günü yükselişle açılması daha yüksek olasılık. Endeksin 13 bin 809`da bulunan uzun vadeli düşüş trendi çizgisini yukarı kırması için işlem hacminin 1 katrilyonun üstüne yükselmesi gerekiyor. Bunun üstündeki direnç noktası ise orta-uzun vadeli yükseliş kanalının 15 bin 337`de bulunan arz çizgisi. Orta vadeli göstergelerin yükseliş sinyali vermesine bağlı olarak 13 bin desteğine doğru geri çekilmelerde bu vadede yeni pozisyon alınabilir. 13 bin 809`daki dirençte ise kar realizasyonu düşünülmeli. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları