Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli pozisyon açmak çok riskli

Bigpara Haber

Ağırlıklı olarak yurtdışı kaynaklı haberlerle yaratılan olumsuz hava yine yurtdışı kaynaklı haberlerle biraz olsun yumuşadı. Ancak dikkat! Henüz elde somut bir şey yok. Kaç zamandır süren bu olumsuz havanın biranda terse dönmesi şu an için fazla iyimserlik olur.

Yukarıdaki küçük ayrıntıdan sonra gelelim işin teknik analizine. Endeks kısa vadede 55 bin 734 seviyesinden başlattığı sert düşüşü en düşük 49 bin 432 seviyesini görerek şimdilik tamamlamış görünüyor. Bu seviyeden gelen son iki günlük tepki endeksin çok kısa vadeli yükseliş çizgisi üzerinde hareket etmesini sağlıyor. Ancak yükselişlerin yeteri kadar işlem hacmiyle desteklenmemesi önemli bir nokta. Bu şu an için endeksteki yükselişlerin tepki niteliğinden öteye gitmediğinin işareti. Bunun yanında teknik indikatörlerden MACD’nin referans çizgisinin altına sarkarak satım sinyali vermesi kısa vadede hala endeks üzerinde risk olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak; endekste tepki alımlarını cılız olması, hacimle desteklenmemesi yukarı hareketleri sınırlayacaktır. Şu an için kısa vadede 49 bin 693 ve 48 bin 797 seviyeleri endeks açısından en önemli destek noktaları olma özelliğini sürdürüyor. Özellikle 48 bin 797 seviyesi çok önemli. Bu noktanın altına sarkılması 45 bin – 46 bandına doğru bir kanal açılmasına neden olabilir. Yolası yukarı hareketlerin tepki alımı niteliğinden çıkıp bir yükseliş trendine dönüşmesi için ise kesinlikle işlem hacminin desteğiyle 53 bin direnci hacimli kırılmalı. Bu sebeple şu an için kısa vadeli pozisyon açmanın son derece riskli olduğunu belirtmek isterim.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları