Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli kanal direnci önemli

Bigpara Haber

Önceki analizlerimizde sürekli olarak grafikte görülen orta vadeli yükseliş kanalı üzerinde durduk. Aslında beklentimiz endeksin bu kanalın dışına çıkmamasıydı. Ancak borsa beklentilerimizin dışında hareket etti ve orta vadeli olarak gördüğümüz yükseliş kanalının üst çizgisinin üzerine çıktı. Şu anki görünüm endeksin artık kanal dışında hareket edeceğini gösteriyor.

Grafikte bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. O da kırmızı çizgilerle belirttiğim, daha kısa vadeli olduğunu düşündüğüm ve bandı daha dar olan yeni bir yükseliş kanalı… Bu kanal 25 ağustos tarihinde 57 bin 927 puandan başladı. Bugüne kadar endeks bu bandın dışına çıkmadı. Bugün ise kanalın direnç noktasının üzerini  test etti.  Teknik olarak kanal direncinin üzerine çıkan endekste bu direnç noktasının üzerinde kalıp kalınmaması oldukça önemli. Endeksin kanalın üst çizgisinin üzerinde yapacağı günlük kapanışlar yukarı doğru hareketin devamını sağlayabilir. Ancak tekrar kanalın içine girilmesi kanalın destek seviyelerine doğru bir geri çekilme riskini beraberinde getirecektir.

Sonuç olarak; borsa beklentilerimizin dışında hareket ediyor. 68 bin 800 seviyesi şu an için önemli. Endeksin bu noktanın üzerinde kalması kanalın üzerinde ki hareketin devamını sağlayabilir. Ancak bu noktanın altında yapılacak kapanışlarda 66 bin 983 ve 65 bin 920seviyeleri önemli destek noktaları konumunda olacak.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları