Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli indikatörlerdeki al sinyali tepki alımlarına işaret

Orta vadeli göstergelerde bekle sinyali sürerken aşırı satış bölgesinden dönerek al sinyali veren bazı kısa vadeli indikatörler tepki alımı gösteriyor

Bigpara Haber
Geçen haftayı satış baskısı ile tamamlayan endeks bu haftaya da satışla başlayıp seans içinde 11 bin 206 puana kadar geriledikten sonra ikinci seansta biraz toparlandı ancak günü 21 puanlık kayıpla kapattı. Açılışta 11 bin 435 puana gerileyen endeksin kapanıştaki 11 bin 447 seviyesi gün içinde gördüğü en yüksek seviye oldu. İşlem hacmi ise 4 gündür, son aylar ortalamasının oldukça altında seyrediyor.

Mart ortasında başlayan up trendin 16 Nisan`da 12 bin 676 seviyesine ulaşmasının ardından başlayan geri çekilmede oluşan üçgenin destek çizgisinde endeksin sıkıştığı görülüyor. Üçgenin arz çizgisinin atakla kırılabilmesi için işlem hacminde artış olmalı. Kısa vadeli indikatörlerin aşırdı satış bölgesinden çıkarak al sinyali vermeye başlaması, salı günü tepki alımlarıyla pazartesi görülen en yüksek seviyenin üstüne çıkılabileceğine işaret ediyor. Ancak orta vadeli göstergelerin bu bölgede bekle pozisyonunu sürdürmesi nedeniyle arz çizgisi kırılmadan yeni pozisyon alınmamalı. Salı günü için destek noktaları 11 bin 431, 11 bin 309 ve 10 bin 993. Direnç noktaları ise 11 bin 553, 11 bin 665 ve 11 bin 827`de.

Yazarın Diğer Yazıları