Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli hedefe ulaşıldı

Bigpara Haber

Önceki analizimizi kısaca hatırlarsa: “Şu an için çık kısa vadede endekste 56 bin hedefi hala korunuyor. Bu seviyenin teste dilmesi durumunda işlem hacmi yükselişin devamını belirleyecek en önemli unsur.”

Endeks bugün bir süredir hedef noktası olarak gösterdiğimiz 56 bin seviyesine oldukça yaklaştı. Şimdi dikkat! Bu seviyede işlem hacmi önemli. Bugünkü hacim aslında 56 bin seviyesinin kırılması için yeterli olabilir. Ancak 56 bin noktasının uzun süredir hedef noktası olması ve kısa vadeli göstergelerin bir miktar da olsa yorulma belirtileri göstermesi dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Dikkat ederseniz endeksin bugün 55 bin 911 puanı test etmesinin ardından borsaya az da olsa kar satışlarının geldiği gözlendi. Şu an için endeks 55 bin 165 – 55 bin 265 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışacak. Bu noktayı kuvvetli destek yapması şart. Bunu hacimli bir şekilde gerçekleştirirse tam olarak 56 bin 64 seviyesinde bulunan kritik ve psikolojik direnç seviyesi kırılabilir. Aksi taktirde çok kısa vadede 51 bin 251 puan seviyesinden başlayan yükseliş trendinin kar realizasyonunun gelme riski yüksek.  Olumsuz olarak adlandırabileceğimiz bu olasılığın gerçekleşmesi durumunda 55 bin 265 – 55 bin 165 seviyeleri ilk destek noktaları olmak üzere 54 bin 774 seviyeleri endekste önemli destek noktaları. Ancak daha önce de bahsettiğimiz gibi borsada şu an için en önemli destek noktası 53 bin 300 – 55 bin 500bandında bulunuyor. Yukarı hareketlerde ise 56 bin 64 seviyesindeki direnç noktasının hacimli kırılması durumunda 57 bin 273 – 58 bin 864 seviyeleri hedeflenecektir.

Sonuç olarak; endeks kısa vadeli 56 bin hedefine hemen hemen ulaştı. Bu nokta hacimli kırılırsa bu seviyenin üzerinde yeni bir yukarı yönlü trend açılabilir. Ancak kısa vadeli göstergeler hafif yorulma belirtisi gösteriyor. Dikkat!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları