Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergelerdeki uyumsuzluk yatay hareket sinyali

Cuma gerçekleşen çıkışın ardından pazartesi yaşanan düşüşe farklı tepki veren göstergeler alıcı ile satıcıların dengeli olduğunu gösteriyor

Bigpara Haber
Haftanın ilk günü 534 trilyon liralık işlem hacmi ile yüzde 1.43 gerileyerek 11 bin 467 puandan kapanan endeksin seans içindeki yatay seyri, yatırımcıların orta vadeli iyimser beklentilere rağmen kısa vadeli olumsuz bazı gelişmelerin etkisinde kaldığını gösteriyor.
Seans içinde, cuma günkü yazımızda belirttiğimiz 11 bin 654 ile 11 bin 675 aralığındaki ilk direnç bölgesinin test eden endeks yüksek işlem hacmi yakalayamadığı için destek noktalarına doğru geriledi.

Endeksin kısa vadeli teknik göstergelerinin pazartesi yaşanan düşüşe aynı yönde tepki vermediği görülüyor. Geçen hafta aşırı satış bölgesinden yukarı dönerek 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı kesen ve al sinyali veren Stochastic göstergesi yükselişini sürdürüyor. Cuma günü yukarı dönerek sıfıra ulaşan CCI ve RSI göstergeleri ise bugün geri döndü. Göstergelerdeki bu uyumsuzluk alıcı ile satıcılar arasında bu vadede denge kurulduğunu gösteriyor. Orta vadeli MACD göstergesinin düşüşünü sürdürüyor olması cuma günü yaşanan yükselişe rağmen bu vadede satış baskısının devam ettiğini gösteriyor.

Perşembe günü 5, 10ve 20 günlük hareketli ortalamalarının altına geriledikten sonra cuma günü yeniden 5 günlük ortalamasının üstünde kapanış yapan endeks pazartesi kapanışını da bu ortalamanın üstünde yaptı. Endeksin seans içindeki hareketi kısa vadede 11 bin 596`daki 10 günlük basit hareketli ortalamanın direnç, 11 bin 163`teki 20 günlük basit hareketli ortalamanın ise destek olduğunu gösteriyor. Endeksin salı günü için kanal ve trend destekleri 11 bin 409, 10 bin 668`de. Direnç noktaları ise 11 bin 665, 12 bin 100 ve 12 bin 438`de.

İlk desteğin kırılması durumunda11 bin 668`de bulunan ve geçen hafta test edilen desteğe doğru çekilmelerde yeni pozisyonlar alınabilir. Aynı şekilde ilk direncin kırılması durumunda 12 bin 100 ile 12 bin 438 dirençleri arasında kısa vadeli pozisyonlarda realizasyon yapılmalı. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları