Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergelerdeki satış baskısı devam ediyor

Cuma günü zirveden yapılan kapanışa rağmen kısa vadeli göstergelerdeki uyumsuzluk pazartesi günü satış baskısı olarak kendini gösterdi

Bigpara Haber
Geçen haftayı hafif yükselişle kapatan endeks bu haftaya hacimsiz satışlarla gerileyerek başladı. Endeks gün içinde en düşük 11 bin 256 puanı gördükten sonra kapanışını cuma gününe oranla 368 puanlık kayıpla 11 bin 336 puandan yaptı. İşlem hacmi de yaklaşık aynı orandaki düşüşle endeksle paralel hareket etti.

Cuma zirveden yapılan kapanışa rağmen, kısa vadeli göstergelerdeki uyumsuzluğa bağlı olarak işaret ettiğimiz satış baskısı bugün etkisini gösterdi. Endeks kapanışını 3,5,10 ve 22 günlük hareketli ortalamalarının altında yaparken kısa vadeli indikatörlerdeki satış sinyali daha belirgin duruma geldi. 12 bin direncinin geçilemesinin ardından orta vadel itrendin güç kaybetmeye başlaması ile MACD göstergesinde de performans kaybı olduğu görülüyor. Endeksin haftanın ikinci işlem günü için destek noktaları 11 bin 300, 11 bin ve 10 bin 885. Direnç noktaları ise 11 bin 690, 11 bin 900 ve 12 bin 100`de. 10 bin 885`teki orta vadeli desteği doğru hacimsiz geri çekilmeler bu nokta stop-loss olarak kabul edilmek şartıyla alım yönünde değerlendirilmeli. 12 bin direncine yaklaştıkça yapılması gereken kar satışları 11 bin 690`daki ilk direncin zayıf işlem hacmiyle geçilmesi durumunda bu seviyede de denenmeli. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları