Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergelerdeki satış baskısı devam ediyor

İki günlük kayba rağmen kısa vadeli göstergeler hala satışta. Ancak orta vadeli yönün yukarı olması bu düzeltmenin her an bitebileceğine işaret ediyor

Bigpara Haber
Pazartesi günü 18 puanlık düşüşün ardından endeks salı günü de azalan işlem hacmiyle 12 bin 380 puana kadar geriledikten sonra 95 puanlık kayıpla 12 bin 549 puandan kapandı. Her iki işlem gününde de seans sonuna doğru gelen alımlarla 12 bin 500 seviyesinin üstünde gerçekleştirilen kapanışlar bu seviyenin kısa vadede ilk önemli destek olduğunu gösteriyor.

İki işlem günündeki 113 puanlık kayba karşılık kısa vadeli göstergelerdeki satış baskısı devam ediyor. Stochastic bugün aşırı alım bölgesinde5 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru keserek kısa vadeli sat sinyali verdi. Pazartesi günü 12 bin 938 zirvesinin görülmesinin ardından geri dönen aşırı alım bölgesindeki CCI`daki gerileme de sürüyor.

Aroon göstergeleri, endeksteki kararsızlık devam etmekle birlikte satıcıların gücünün alıcılara oranla daha zayıf olduğunu gösteriyor. Pazartesi günü 100 seviyesinden kapanan Aroon up salı günü 92`ye gerilerken, Aroon down göstergesi perşembe günü 71 seviyesinden başlattığı düşüşü ile salı günü 42 seviyesine geriledi.

Kısa vadeli göstergelerdeki olumsuz görüntüye rağmen cuma günü 9 günlük hareketli ortalamasını yukarı keserek al sinyali veren orta vadeli MACD göstergesi aynı görüntüsünü koruyor. Endeksin geçen haftanın son üç işlem günündeki hızlı çıkışının düzeltmesi niteliğindeki bu çekilme henüz tamamlanmış görünmüyor. Ancak orta vadeli göstergelerin al sinyalini koruması nedeniyle seans içinde yaşanacak düşüşlerle bu düzeltme tamamlanabilir.

Endeksin çarşamba günü için direnç noktaları 12 bin 739 ve 13 bin 52`de. Endeksin kasım sonunda geçmekte zorlandığı ve buradan gelen satışlarla 10 bin 551`e kadar gerilediği 12 bin 302`deki 500 günlük hareketli ortalaması ve 12 bin 500 psikolojik desteği ilk destek noktaları.Bunun altındaki destek noktaları 12 bin 169 ile 11 bin 744`te. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları