Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergelerdeki satış baskısı devam ediyor

Son kapanışını 5 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyeden yapan endekste 11 bin 500`ün önemli destek olduğu görüldü

Bigpara Haber
Pazartesi hızlı yükselişin ardından salı ikinci seansta başlayan kar satışları çarşamba günü hız kaybederek de olsa devam etti. Salı günü endeksin yönü için belirttiğimiz 11 bin 500 desteğinin önemli olduğu seans içindeki seyirle teyit edildi. Salı kapanışını 5 günlük basit hareketli ortalaması ile aynı seviyeden yapan endeksin 11 bin 500 seviyesindeki desteği, yeni alıcıların piyasaya girmemesi veya yeni beklentilerin oluşmaması durumunda endeksin bir süre bu destek ile 12 bin 500 arasında yatay hareket etmesine neden olacak.

Kısa vadeli göstergeler üzerindeki satış baskısı devam etmekle birlikte orta vadeli teknik göstergelerin yükseliş görünümünü sürdürüyor olması nedeniyle desteklerden alım yapılabilir.

Ancak kısa vadeli pozisyonlar için 10 bin 501 ve orta vadeli pozisyonlar için 9 bin 750`de bulunan orta vadeli kanal desteklerini her durumda stop-loss olarak kullanmakta fayda var.

Perşembe günü için ilk destek olarak görülen 11 bin 517`deki kanal desteğine doğru geri çekilme durumunda alınacak pozisyonlar, buranın kırılması durumunda 10 bin 502 kanal desteğine doğru düşük işlem gerçekleşecek sarkmalarda bu seviye stop-loss olarak kullanılmak şartıyla alım yönünde değerlendirilmeli. Endeksin perşembe günü için direnç noktalarını ise 11 bin 626`daki kısa vadeli trendi ile 11 bin 900 ve 12 bin 533`teki orta vadeli kanalın arz çizgisi oluşturuyor. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları