Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergelerdeki sat sinyali teyit edildi

5 günlük hareketli ortalamanın 22 ve 50 günlük hareketli ortalamalarını aşağı kırması orta vadeli pozisyonlarında bozulmaya başladığını gösteriyor

Bigpara Haber
Pazartesi günü başlayan satış baskısının salı günü de devam etmesiyle endeks 554 puan daha geriledi ve 12 bin 520 puandan kapandı. Bu kapanış ile 12 bin 695`te bulunan orta vadeli yükseliş kanalının altına düşen endekste daha önce aşırı alım bölgesine giren kısa vadeli teknik göstergeler bugün sat sinyali vermeye başladı.

Pazartesi günü 5, 10 ve 22 günlük hareketli ortalamasının altına düşerek 50 günlük ortalaması ile aynı seviyeden kapanış yapan endeks salı günü 50 günlük ortalamasının da altına düştü. Endeksin orta vadeli hareketli ortalamalarının altına düşmeye başlaması, bu vadedeki pozisyonların bozulmaya başlandığı ve tepki alımları gelmediği sürece endeksin oluşacak satış baskısı ile geri çekilmesini sürdüreceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra salı günü 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamanın 10 ve 22 günlük ortalamaları aşağı doğru kesmesi de satış baskısının devam ettiğini gösteriyor.

Salı günü seans sonundaki hacimsiz tepki alımlarına rağmen günlük kaybın artan işlem hacmiyle yaşanması ve kısa vadeli göstergelerin sat sinyali vermesi nedeniyle çarşamba açılışının düşüşle olması daha yüksek ihtimal. Endeksin çarşamba günü için destek noktaları 12 bin 500 ve 12 bin 375`te. Direnç noktaları ise 12 bin 749, 13 bin 50 ve 13 bin 303`te. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları