Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergelerde iyileşme sinyali

Ek kaynağın netleşmeye başlamasıyla birlikte piyasalarda ortaya çıkan olumlu hava ile endeksin kısa vadeli göstergeleri yeniden olumluya döndü

Bigpara Haber
IMF`ten gelecek ek kaynağın netleşmesi ile birlikte para piyasaları ile birlikte borsada da para olumlu hava esmeye başladı. Endeks seans içinde 10 bin 165 puana kadar gerilikten sonra 10 bin 636 ile gün içi zirvesinden kapanış yaptı. İşlem hacminde artış da ikinci seansta yaşanan yükselişi teyit eder nitelikteydi.

Endeksin geçen hafta ortasında 10 bin 600 puana kadar ulaşması ile aşırı alım bölgesinde bulunan kısa vadeli teknik göstergelerdeki geri dönüşle ortaya çıkan sat sinyali pazartesi günü 10 bin puanın altına inilmesine kadar sürdükten sonra çarşamba günü yaşanan yükselişle birlikte ortadan kalktı. Aşırı alım bölgesinden uzaklaşan bu vadedeki bazı teknik göstergeler (ör: stochastic) aşırı satış bölgesine girmeden yukarı dönerek yeniden al sinyali vermeye başladı. Ancak bu düzeltme sırasında al sinyalini devam ettiren orta vadeli göstergelerin çarşamba günü yaşanan yükselişe rağmen güç kaybettiği görülüyor.

Salı günü yaşanan düşüş ile 5 günlük basit hareketli ortalamasının altına düşen ve 10 günlük ortalama ile aynı seviyede kapanan endeks, çarşamba günü yeniden bütün vadedeki basit hareketli ortalamalarının üstüne çıktı. Endeksin perşembe günü için destek noktaları 10 bin 413`teki yükselen kanal, 10 bin 333`teki 5 günlük, 10 bin 248`deki 10 günlük hareketli ortalama ile 9 bin 839`daki son yükselişin yüzde 23.6`lık fibonacci düzeltme hedefleri. Güniçi zirvesinden yapılan kapanış ve beklentiler nedeniyle alış baskısıyla açılması beklenen endeksin direnç noktaları ise 10 bin 642 ve 10 bin 930 ve 11 bin 430`da. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları