Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergeler aşırı satışta

Endeks pazartesi günü orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisinden gelen tepki alımlarıyla toparlanarak 7 bin 745 desteğinin üstünde kapanış yaptı

Bigpara Haber
Endekste 7 eylülde başlayan kısa vadeli düşüş trendi bugün seans içinde 6 bin 881 puana kadar devam etti. Bu noktadan gelen tepki alımlarının etkisiyle günü 170 puanlık kayıpla 7 bin 776 puandan kapatan endekste osilatörler aşırı satış bölgesinde. Kısa vadeli teknik göstergeler bugün al sinyali verirken orta vadeli göstergelerdeki sat sinyalinin devam etmesi, yaşanacak bir çıkışın kısa vadeli bir düzeltme niteliğinde olabileceğini gösteriyor.

Endeksin cuma günkü yazımızda ilk ve en önemli destek noktası olarak gösterdiğimiz 7 bin 745 seviyesinin üstünde kapanışı ocak 2000`de başlayan düşüş kanalının talep çizgisinin önemli olduğunu gösteriyor. Salı günü için 7 bin 739`da bulunan bu destek noktası endeksin orta vadeli yönünün belirlenmesi açısından önemli gözüküyor.

Batı borsalarında seans sonunda yaşanan yükselişe rağmen Dow Jones`un beklentilerin aksine güne büyük kayıpla başlaması nedeniyle İMKB 100 Endeksi`nin yarın bu seviyeyi yeniden test etmesi ihtimali yüksek. Endeksin bunun altındaki destek noktası ise 7 bin 384`teki orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisi. Tepki alımlarının sürmesi durumunda 8 bin 145 ve endeksin ilk direnç noktası olarak görülüyor. Uluslararası piyasalardaki belirsizlik bitmediği sürece salı günü seans içinde yaşanacak yükselişte endeksin bu noktada kar satışları ile karşılaşması ihtimali yüksek.
(tradecnet.com)


Yazarın Diğer Yazıları