Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergeler aşırı satışta dönüş sinyali henüz yok

Cuma günü de devam eden satışlarla endeksteki kısa vadeli teknik göstergeler aşırı satış bölgesine girmeye başladı

Bigpara Haber
Çarşamba günü ikinci seansta hızlanan satışların perşembe ve cuma günü de devam etmesiyle endeks haftanın son günü 202 puan daha gerileyerek 13 bin 616 puandan kapandı. Endeks seans içinde 13 bin 455 puana kadar gerilerken işlem hacmi de geri alma ile birlikte düşmeye devam ediyor.

Hafta ortasında 15 bin seviyesinin görülmesi ile birlikte kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine girdiği ve 14 bin 500/15 bin arasında yatay seyir veya 15 bin 500`e kadar sert bir düşüş ile düzeltme yapılacağı tahminlerimiz teyit edildi. 25 Aralık`ta 12 bin 497`den başlayan ve 8 Ocak`ta 15 bin 72 seviyesinin görülmesinin ardından başlayan düzeltmede endeks cuma günü seans içinde gördüğü en düşük seviye ile yüzde 61.8 fibonacci geri alma hedefine (13 bin 481 seviyesinde) kadar geriledi.

Son kapanış ile birlikte kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesine girdiği ancak geri dönüş yani yükseliş sinyalinin henüz oluşmadığı görülüyor. 8 Ocak`ta aşırı alım bölgesinde 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru keserek sat sinyali veren stochastic cuma günü 16.8`e gerileyerek 20 seviyesindeki aşırı satış çizgisinin altındaki bölgeye ulaştı. CCI ise 9`dan kapanarak sıfır seviyesine oldukça yaklaştı. Aroon up göstergesi 6 işlem günü 100 seviyesinde yatay hareket ettikten sonra 9 Ocak`ta başladığı düşüş ile 11 Ocakta 78`e düştü. Bu görüntü, Aroon down`ın kısa vadeli trendin ortasından itibaren sıfıra doğru çekilme eğilimi ve diğer kısa vadeli göstergeler ile birlikte değerlendirildiğinde satıcıların endeksi daha aşağıya götürecek kadar gücünün kalmadığını buna karşılık alıcıların da yeniden yükseliş trendine devam edecek istekte olmadığını gösteriyor.

Endeksin haftaya yatay bir seyirle başlaması ihtimali daha yüksek. Destek noktasına yakın kapanış nedeniyle gün sonu kapanış zayıf işlem hacmiyle küçük bir yükseliş şeklinde ortaya çıkabilir. Haftanın ortasına kadar devam etmesini beklediğimiz yatay seyir, kısa vadeli göstergelerin etkisiyle yerine son yükselişte olduğu gibi sert olmasa da bir 15 bine doğru yeni bir yükselişe bırakacaktır. Haftanın ilk günü için destek noktaları; 13 bin 481 ve 13 bin 24. Direnç noktaları 13 bin 646, 13 bin 784/13 bin 804 bandı, 14 bin 90 ve 14 bin 455`te. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları