Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesine yaklaşıyor

Çarşamba başlayan satışların perşembe de devam etmesiyle endekste kısa göstergeler aşırı satış bölgesine yaklaşmaya başladı

Bigpara Haber
Endekste çarşamba günü ikinci seansta hızlanan düşüş perşembe günü de devam etti. Günü 13 bin 818 ile önemli destek olarak gösterdiğimiz uzun vadeli düşüş bandının hemen üstünde yapan endekste kısa vadeli teknik göstergelerdeki satış baskısı devam ediyor.

Son kapanışı ile 10 günlük hareketli ortalamasının da altına düşen endekste 13 bin 605 ile 13 bin 482 bandı önemli destek. Buranın kırılması durumunda satışlar artabilir. Satışların sürmesi durumunda; endeks günü yükselişle kapatsa bile gün içinde 13 bin 600 seviyesinin altının görülmesi durumunda kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesine yaklaşmaya devam edecek. Bu nedenle 13 bin 500 seviyesi stop-loss olarak kabul edilmek şartıyla bu seviyeye doğru geri çekilmelerde kısa vadeli pozisyon alınabilir.

Endeksin cuma günü için ilk destek noktası 13 bin 780`dekiyüzde 50 fibonacci geri alma hedefi. 13 bin 605`teki kanal desteği ileve 13 bin 482`deki yüzde 61.8`lik fibonacci geri alma hedeflerinin oluşturduğu destekler kırılırsa 12 bin 999`a kadar sert satış yaşayabiliriz.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları