Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesine yaklaşıyor

İki günlük kaybı yüzde 5`i aşan endeks 20 günlük hareketli ortalamasını aşağı kırdı. Kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesine yaklaşıyor

Bigpara Haber
Endeks pazartesi başlattığı düşüşü bugünde sürdürünce iki günlük kayıp yüzde 5`i aştı. Düşük işlem hacmi ile gerçekleşen geri çekilmeyle, pazartesi günü kısa vadeli yükseliş kanalını aşağı doğru kıran endeks salı günü de orta vadeli yükseliş kanalının altına düştü.

Kısa vadeli teknik göstergeler endeksin düzeltmesini tamamlamadan yarın bu seviyeden yukarı yapacağı sert bir dönüşün sürekli olmayacağını, sağlıklı çıkış için düşüşün biraz daha sürmesi veya endeksin bir süre burada yatay hareketle taban oluşturması gerektiğini gösteriyor.

Aşırı alım bölgesine girdikten sonra endeksin 10 bin puanı geçmesiyle sat sinyali vermeye başlayan kısa vadeli göstergeler bu sinyalini devam ettirmekle birlikte, osilatörlerin aşırı satış bölgesine yaklaşmaya başlaması düşüşe karşı tepki alımlarının oluşabileceğini gösteriyor. Orta vadeli göstergelerde henüz sinyal oluşmamakla birlikte 17 Temmuz`dan beri al sinyali veren MACD göstergesinde tempo kaybı olduğu gözleniyor. Salı günü 20 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kıran endekste çarşamba günü için destek noktaları 9 bin 435, 9 bin 50 ve 8 bin 672`de. Direnç noktaları ise 9 bin 870, 10 bin 43 ve 10 bin 135`te.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları