Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergeler alım için zayıf

İşlem hacmi artmadığı sürece endeksin kısa vadedeki desteği 11 bin 535 direnci ise 12 bin 83`te. Teknik göstergeler kısa vadede sat sinyali veriyor

Bigpara Haber
Cuma gününe oranla hafif yükselen bileşik endekste 11 bin 535`te bulunan desteğin güçlü olduğu görüldü. Seans içinde bu seviyeden gelen alımlarla endeks kapanışını cuma günün üstünde yaptı. Buna karşılık son kısa vadeli yükseliş trendinden sonra ortaya çıkan yatay harekette, endeksin aşağı doğru kırmamak için uğraştığı ancak cuma günü altında kapanış yapılan 12 bin seviyesinde yeni bir güçlü direnç oluştuğu görülüyor. Endekste kısa vadeli teknik göstergeleri aşırı satım bölgesinde ve sat sinyali, orta vadeli göstergeler ise aşırı alım bölgesinde sat sinyali veriyor.
Aşırı alım bölgesindeki MACD`nin bugün dokuz günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kesmesi olumsuz bir gelişme. Cuma günü aşırı alım bölgesine giren stochastic osilatörü ise sat sinyalini sürdürüyor. Buna karşılık RSI da ise, teyidi bir az daha zaman isteyen bir trend dönüşü sinyali oluştu. Endeksin 11 bin 535`te bulunan desteğini kırması durumunda 10 bin 893 ve 10 bin 391 seviyelerine doğru sert satışlar yaşanabilir. 12 binde oluşan desteğin kısa vadede sağlıklı bir biçimde aşılabilmesi bu işlem hacmiyle zor. İşlem hacmi artmadan 12 binin üstündeki kapanışlarda geri çekilme ihtimali oldukça yüksek. Bu seviyede yeni pozisyon açmak için acele edilmemeli.
Salı günü için endeksin hareket aralığı 12 bin 83 ve 11 bin 535 bandı.(Tradecnet.com)(18:00)


Yazarın Diğer Yazıları