Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli göstergeler al sinyali verdi

Endeks salı kapanışı ile kısa vadeli ortalamalarının üstüne çıkmasına rağmen katılımın olmaması nedeniyle trendin devamı hacmin artmasına bağlı

Bigpara Haber
Haftanın ilk işlem gününde yaşanan yükselişin ardından endeksin salı günü artan işlem hacmi ile 12 bine doğru hareketi başarısızlıkla sonuçlandı. Salı günü yaklaşık 60 puanlık kayıpla kapanan endeks bu düşüşe rağmen3 ve 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamalarının üstüne yükseldi. Teknik olarak hafta başında yakalanan trendin katılım olmaması nedeniyle yeterince güçlenmediği görülüyor. Satış baskısının etkisini kaybetmesine bağlı olarak trendin devam için işlem hacminin artması gerekiyor. Kısa vadeli bazı göstergeler yeniden al sinyali vermeye başladı.

5 günlük ağırlıklı ortalamasını da yukarı kesen Stochastic göstergesi al sinyali verdi. Aroon up alıcıların pazartesi günü başlayan trendi sürükleyecek güce henüz ulaşamadığını gösteriyor, Aroon down`daki düşüş ise satış baskısının azaldığını gösteriyor. Aşırı alım bölgesinden yukarı dönen CCI yükselişini sürdürürken aşırı alıma girmeden yukarı dönen RSIsalı günü güç kaybetti.

Salı günü 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının üstüne çıkan endeksin çarşamba günü için ilk destek noktası 11 bin 613/11 bin 575`te. BU bandın aşağı doğru kırılması durumunda 11 bine doğru satışlar artabilir. Kısa vadede stop-loss olarak kullanılması gereken bu desteğin altında orta vade için trend desteği olan 10 bin 626 desteği var. Endeksin direnç noktaları ise 12 bin 70 ve 12 bin 467.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları