Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli düzeltmeler orta vadeli alım fırsatı

İşlem hacminin azalması ve osilatörlerin aşırı alıma girmesi, 9.700/800 veya, endeks 10.500`ü test ederse 10 bine doğru kısa vadeli düzeltme sinyali

Bigpara Haber
Haftanın ilk gününde 350 puanlık artışla 10 bin puanın üstüne çıkan ve 10 bin 35 puandan kapanan endeksin orta vadeli göstergelerinde al sinyali güçlenirken kısa vadeli teknik göstergelerin bazılarını aşırı alım bölgesine girmesi bu vadede düzeltme ihtimalini artırıyor. İşlem hacminin son üç işlem gününde yaşanan yükselişe rağmen azalması da düzeltme ihtimalinin güçlü olduğunu gösteriyor.

10 Temmuz`da orta vadeli yükselen kanalının altına düşen ve 12 Temmuz`da 8 bin 327 ile dip yaptıktan sonraki tepki yükselişinde, 13 Temmuz`daki ilk denemesinde geçemediği bu kanalın talep çizgisini 19 Temmuz`da geçen endeks, böylece üçüncü kapanışını da kanal içinde, bu çizginin üstünde yaptı.

Endeksin kısa vadeli göstergelerindeki al sinyali devam etmekle birlikte osilatörlerin aşırı alım bölgesine yaklaşması salı veya çarşamba günü kar satışlarıyla bir düzeltme yapılması ihtimalini güçlendiriyor. - 4`ten 23`e yükselen CCI ile 83`ten 94`e yükselen stochastic indikatörleri al sinyallerini sürdürmelerine rağmen aşırı alım bölgelerine girmiş olmaları nedeniyle kısa vadede geri dönüş ihtimalleri artmış durumda. Aynı şekilde al sinyalini sürdüren ve 44`ten 48`e yükselen RSI aşırı alım bölgesine girmek üzere Orta vadeli MACD göstergesi ise geçen hafta tabandanbaşlattığı yükselişini sürdürüyor. Bugün 11 Mayıs`tan sonra ilk defa 9 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru kesen gösterge, endeksin orta vadede güçlü olduğunu gösteriyor.

Cuma günü ve bugün seans içindeki en düşük nokta ile kanalın talep çizgisini test eden endekste yarın için 9 bin 548`de bulunan bu nokta en önemli destek durumunda. Gün içi zirvesinden kapanışını yapan endeksin ilk desteği 10 bin seviyesinde. Bu desteğin kırılması durumunda 9 bin 700/800 desteğine doğru geri çekilmeler 9 bin 548`deki kanal desteği kısa vadede stop-loss olarak kabul edilmek şartıyla alım yönünde değerlendirilmeli. Endeksin para girişinin olması durumunda yaşayacağı yükselişte ilk direnç noktası, 10 bin 550/600 bandı. Buranın kırılması durumunda endeks, 11 binde bulunan kısa vadeli düşüş kanalının arz çizgisi ile orta vadeli yükselen kanal çizgisini test edebilir. 10 bin 200/300`de bulunan ara direncin yüksek olmayan işlem hacmi ile geçilmesi durumunda 10 bin 550/600 direncine doğru yaklaştıkça kar realizasyonu düşünülmeli.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları