Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli düzeltme sürebilir veya yerini yatay seyre bırakabilir

Endeksin kısa vadeli göstergelerinin aşır alım bölgesinde zirve yapmasıyla gelen düşüşün yerini göstergeler düzelinceye kadar yatay seyre bırakabilir

Bigpara Haber
Salı günü kapanışıyla yaptığımız değerlendirmede belirttiğimiz düzeltme hareketi, çarşamba günü gerçekleşti. Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesine girmesi ve burada tepe noktalara yaklaşması hatta stochactic göstergesinin ilk defa salı günü geri dönerek sat sinyali vermesi nedeniyle oluşan düzeltmede endeks 565 puan kayıpla 9 bin 535`den kapandı.

İşlem hacmi yaşanan düşüşle birlikte azalırken kısa vadeli göstergelerdeki sat sinyalleri daha belirgin hale geldi. Aşırı alım bölgesinden çıkmak üzere olan stochastic göstergesi sat sinyalini sürdürüyor. 5 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyeden kapanan bu göstergede ortalamanın aşağı doğru kesilmesi ile seans içlerinde satış baskısı artabilir. CCI sat sinyalini sürdürürken, diğer kısa vadeli göstergelerin aksine düne kadar al sinyalini devam ettiren RSI da bugün sat sinyali vermeye başladı.

Kısa vadeli teknik göstergelerdeki sat sinyaline karşılık orta vadeli göstergelerin güçlenmeye devam etmesi düşüşün kısa vadeli düzeltme olduğunu, şu andaki göstergeler ile orta vadede yönün yukarı olduğunu teyit ediyor.18 Temmuz`da dip yaparak yukarı dönen ve al sinyali vermeye başlayan MACD göstergesi bugün de, endekste yaşanan düşüşe rağmen yükselmeye devam etti. Çarşamba günü 5 ve 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasını aşağı doğru kıran endeks kısa ve orta vadedeki hareketli ortalamalarının altıda kapanış yaptı.

Bugünkü kapanışını orta vadeli yükseliş kanalının hemen altından yapan endeksin perşembe günü için ilk destek noktası, çarşamba günü en düşük nokta ile seans içinde test edilen uzun vadeli düşüş kanalının 9 bin 414`te bulunan denge çizgisi. Buranın kırılması durumunda 8 bin 897`de bulunan kısa vadeli düşüş kanalının talep çizgisine doğru sarkma eğilimi görülebilir. Endeksin perşembe günü için direnç noktaları ise 9 bin 578`deki orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi, 9 bin 650/700 bandı, 10 bin 40 ile 10 bin 200/300 bandı.




(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları