Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadeli düzeltme ihtimaline rağmen orta vadede yön yukarı

1 katrilyonu aşan işlemle 12 bin puanı geçen endekste göstergeler yükselişi destekliyor. İlk direnç bölgesinde kar satışı ile düzeltme yaşanabilir

Bigpara Haber
Çarşamba günü artan işlem hacmiyle başlayan yükseliş perşembe günü 1 katrilyonu aşan işlemle devam etti. Endeks 12 bin psikolojik direncini açılışta zorlanmadan geçerken, 500 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu 12 bin 250/300 direncini de ikinci seansta geçti.
Kapanışını çarşamba günkü yazımızda önemli direnç olarak gösterdiğimiz 12 bin 687`deki direnç ile aynı noktadan yapan endekste teknik göstergeler yükselişin devamı yönünde sinyal veriyor.

Ancak son iki gündeki hızlı yükselişle birlikte kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine girmesi, ilk direnç noktalarında kar satışları ile bir düzeltme yapılması ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Buna karşılık çarşamba günkü yükseliş ile geri dönerek yükselmeye başlayan ve perşembe günü 9 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyeden kapanış yapan orta vadeli MACD göstergesi, endeksin orta vadedeki yönünün yukarı olduğuna işaret ediyor.

Orta vadeli göstergelerin yeniden alıma dönmesi nedeniyle ilk direnç bölgelerinde düzeltme niteliğindeki yaşanacak geri çekilmelerde bu vade için yeni pozisyon alınabilir. Endeksin cuma günü için ilk direnç noktası 12 bin 688`deki kanal direnci. Son kapanışın gün içi zirveden yapılması nedeniyle endeksin bu seviyeyi geçmesi ihtimali oldukça yüksek. Bu direncin yüksek işlemle geçilmesi durumunda 13 bin 89`da bulunan ikinci direnç seviyelerinde kısa vadeli kar realizasyonları gerçekleştirilebilir. Cuma günü için destek noktaları ise 12 bin 281, 12 bin ve 11 bin 742`de. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları