Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadede negatif görüntü devam ediyor

Haftanın ilk gününde kısa vadeli yükseliş kanalının altında kapanış yapan endeks, orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisinde tutunmayı başardı

Bigpara Haber
Geçtiğimiz haftanın son üç işlem gününde seans içinde 10 bin 200 puan direncini geçmeyi deneyen ancak burada tutunamayan endeks bu haftanın ilk işlem gününde de seans içinde 10 bin 260 puana kadar yükseldikten sonra buradan gelen satışları yine karışlayamadı. Ancak geçen hafta direnç seviyesinden gelen satışları 10 bin desteğinde karışlayan endeks bugün burada tutunamadı ve kapanışını 9 bin 868`den yaptı.

12 Temmuz`da başlayan kısa vadeli yükseliş kanalı içinde, kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesine girmesiyle başlayan satış baskısıyla endeks bugün için 9 bin 918`de bulunan kanal desteğinin altında,ancak 4 Aralık 200`de başlayan orta vadeli yükseliş kanalının 9 bin 827`de bulunan talep çizgisini kendisine destek yaparak kapandı.

İşlem hacmindeki küçük artışla birlikte endeksin kısa vadeli teknik göstergeleri sat sinyalini sürdürüyor. Osilatörler ise aşırı alım bölgesinden uzaklaşmaya başladı. Perşembe günü aşırı alım bölgesine giren ve cuma günü buradan geri dönerek sat sinyali veren stochastic bugün 5 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru keserek kısa vadeli sat sinyalini teyit etti. CCI da sat sinyali devam ederken, cuma gününün aksine RSI göstergesi de sat sinyali vermeye başladı. Endeksin orta vadeli göstergeleri ise al sinyalini devam ettiriyor.

Salı günü için endeksin ilk destek noktası 9 bin 845`te bulunan pazartesi günü seans içinde test edilen orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi. Bunun altında 30 Nisan`da başlayan düşüş kanalının 9 bin 467`de bulunan denge çizgisinin kırılması durumunda bu kanalın 8 bin 654`te bulunan talep çizgisine doğru sert geri çekilme yaşanabilir. Endeksin haftanın ikinci günü için direnç noktaları ise pazartesi günü kırılan 10 bin 28`deki kısa vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi, 10 bin 200/250 seviyesi ve kısa vadeli yükseliş kanalının 10 bin 659`da bulunan arz çizgileri.

Salı günü, orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisinin 9 bin 845`te oluşturduğu desteğe doğru çekilmelerde 10 bin direnci hedeflenerek kısa vadeli pozisyon alınabilir. Bu desteğin kırılması durumunda 9 bin 467 desteğine doğru çekilmelerde ise bu seviye stop-loss olarak kabul edilerek pozisyon artırılabilir. Endeksin 10 bin 28 direncini Hazine ihalesinde elde edilecek sonuca bağlı olarak aşması durumunda, kısa vadeli göstergelerdeki negatif görüntü nedeniyle,10 bin 200/250 seviyeleri bu vadede kar realizasyonları için kullanılmalı. Kısa vadeli göstergelerin negatif görüntüsünü devam ettirmesi nedeniyle yükselişlerde veya dirençlere doğru hareketlerde, göstergeler güçleninceye kadar gevşemeler devam edecektir.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları