Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadede karar anı

Bigpara Haber
Piyasa 2 ayrı kısa vadeli kanalda yükseliyor.


1.Siyah Trend Çizgileri:Irak savaşının bitiminden sonraki başlayan ve dar açıyla yükselen bir kanaldı.Bu yükselen kanal ardından yükselişin ivmelenmesiyle birlikte piyasanın konsolidasyonlarında destek görme hüviyetine büründüğünü görüyoruz.Endeksin yükselişin sürmesiyle birlikte bu trend çizgileri de 19100 seviyesinin desteğinin kuvvetlenmesi ile birlikte yürürlükten kalkabilir.

2.Yeşil trend çizgileri: Siyah kanal içinde gelişen trend, seri yükselen borsada maliyetlenmelerin artması ile birlikte bağımsız bir kanal haline dönüştü. Siyah kanaldan yaklaşık 15 derecelik açıyla daha dik yükselen kanal,kısa vadeli destek ve dirençlerin tespitinde öncü rol oynamaya başladı.

Endeks dünkü tahminimiz doğrultusunda 19700 seviyelere kadar yükseldi ve bu bölgeden satışlar ve kar realizasyonu geldi.Kısa vadeli oyuncular 18700 seviyelerinden aldığı pozisyonları bu noktadan kar realizasyonu gerçekleştirdiler.Endekste trendin getirdiği güç halen orta ve uzun vade de devam etmekte, kısa vadeli hareketlerde ise volalitenin artması destekleri ön plana çıkarıyor.Endeksin kısa vade için 19700 ve 19899 üzerine atması beklenmeli.
Trade yapmak için ise,geri çekilmelerde yeşil ve siyah kanalların kesişim bölgesi olan 19108 bölgesinde pozisyon alınıp 19700-19900 bölgelerinde satış kollayabilirler.

Endekste bu yatay 500-1000 puan volalitenin daralması endeks için faydalı olacaktır.

Bunun için endeksin yeşil bant üzerinde mi yoksa siyah bant üzerinde mi gideceği wendeks için bir bakıma karar anı olacaktır.

Yeni seanslık dalgalanma bandı: 19108-19700

Herkese bol kazançlar.

[D-FİNANS/AR-GE]

Yazarın Diğer Yazıları