Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadede 12 bin direncinin geçilmesi ihtimali zayıflıyor

Seans içinde 12 bin üstünde satışlarla karşılaşan ve 11.321`e gerileyerek kanal desteğini test eden endekste kısa vadeli göstergeler tut pozisyonunda

Bigpara Haber
Çarşamba günü seans içinde 11 bin 182 ile orta vadeli kanal desteğini test ettikten sonra işlem hacminin de desteklediği çıkışla pazartesi günü 12 bindeki yatay bandın direnç çizgisini test eden endeks burada tutunamayarak yeniden orta vadeli kanal desteğine geriledi.
Şubat başından itibaren endeks içinde bulunduğu yatay kanaldaki 4. denemesinde 12 bin direncini kıramadı.

Aşırı alım bölgesine yaklaşan kısa vadeli göstergelerdeki tut pozisyonunu sürdürüyor. Cuma günü sıfır seviyesine gerileyen Aroon down`ınburadaki yatay hareketini sürdürmesi alıcıların destek noktalarında güçlü olduğunu, Aroon up`ın bir türlü toparlanamaması ise yine alıcıların henüz direnç noktalarını geçecek güçte olmadıklarını gösteriyor.

Pazartesi kapanışı ile yeniden 22,10,5 ve 3 günlük hareketli ortalamalarının altına inen endekste 11 bin 214 ve 11 bin 11`deki destekler gücünü koruyor. Haftanın ikinci gününe,satış baskılı başlamasını beklediğimiz endeksin gün içinde pazartesi gününe oranla daha hacimsiz ve 11 bin 650 seviyesindeki bulunan kısa vadeli hareketli ortalamaları arasında yatay bir seyir izlemese ihtimali yüksek.

Yazarın Diğer Yazıları